A lengyel kormány is megvásárolhatta az izraeli fejlesztésű Pegasus kémprogramot, méghozzá 5,4 millió euróért.

A lengyel kormány is megvehette a Pegasus kémprogramot több mint 5 millió euróért

Fotó: JOEL SAGET / AFP

A Gazeta Wyborcza vezető lengyel napilap szerint ráadásul ezt törvénytelenül tették, mert ezt a pénzt az Igazságügyi Alap kasszájából vették ki.

A lap szerint Pegasus szoftvert az Igazságügyi Alap forrásaiból fizették ki, amely a bírságokból származó pénzt gyűjti össze és elsősorban a bűncselekmények áldozatainak megsegítésére, valamint további bűncselekmények megelőzésére fordítja azt. A CBA-t csak az állami költségvetésből lehet finanszírozni, így a Pegasus beszerzése ebből az alapból származó pénzből illegális.

Az igazságügyi minisztérium azonban a cáfolta, hogy illegális módon használták volna fel az Igazságügyi Alap forrásait, állításuk szerint ezt a bűnözés elleni küzdelemre kell felhasználni. A kormánypárt miniszterei tagadják, hogy politikai célokra használták volna a programot, sőt, az ügyészség elutasította az ügyben való eljárást is.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A Telex cikkét vette át mindenki. A lényeg. Minden megfigyelés bírói engedéllyel történt. Nem mellesleg a bírósági szóvivő megjegyezte, hogy a bíró az engedélyezés folyamáán nem tudja milyen eszközt használnak a megfigyeléshez. Még egy apróság. Brejza szenátort is megfigyelték a 2019-es választások előtt. Ebben az az érdekes, FIGYELEM!, hogy Brejza volt az Állampolgári Koalíció választási stábjának a vezetője.
lusta
Folytassuk. Giertychet még az olaszoknál is megfigyelték a Pegasus segítségével. Ennek örömére, miután a lengyel ügyészség egy része is barna nyelvű, az olasz ügyészségen tesznek feljelentést, miután ez a megfigyelés Olaszországban súlyos bűncselekmény.
ómió
Persze efftársilag ráhazudni is bőven elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.