Kanada Québec tartománya radikális lépésre szánta el magát az oltatlanok ügyében.

Egészségügyi adót vetnek ki az oltatlanokraFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tartomány egészségügyi adót vet ki azon lakosaira, akik nem oltották be magukat a koronavírussal szemben – írja a BBC információi alapján a hang.hu. Az adatok szerint a 8,5 milliós tartományban 759 ezer fertőzést regisztráltak és mostanáig 12 ezren veszették életüket a koronavírus-járványban – ezzel pedig Québecnek a legrosszabbak a mutatói Kanadában. 

Québecben  2742-en szorulnak kórházi ellátásra, az elmúlt 24 órában 433 új beteget vettek fel a Covid-osztályokra és 245-en hagyhatták el azokat.

A lakosság 84%-a legalább az első oltást felvette, így a teljesen oltatlanok aránya mindössze 16 százalék, ám a beszámolók szerint közülük került ki a koronavírus-fertőzéssel kórházba kerülők több mint fele. 

Az új adóról Francois Legault tartományi miniszterelnök beszélt egy sajtótájékoztatón. Hogy pontosan mennyit kellene fizetniük az oltatlanoknak, azt egyelőre nem árulta el, de a kormányfő szerint jelentős összegről lesz szó.

Azt hiszem, jelenleg ez a korrekt a társadalom azon közel 90 százalékával szemben, amely áldozatot hozott a védekezés terén. Úgy vélem, tartozunk nekik ennyivel

– nyilatkozta.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azért nálunk sokkal demokratikusabb az adózás, pl a baleseti adót azok az autósok is fizetik akik még egy macskának sem okoztak baleseti sérülést. Ha ezt bevezetnék a kanadai döntéshozók, ők is megkaphatnák a megtisztelő "adócsökkentés kormánya" címet, saját maguktól.
Rockxy
"társadalom azon közel 90 százalékával szemben, amely áldozatot hozott a védekezés terén"
értelmezzük.
aki beoltatta magát, az áldozat.
veoh.com/watch/v142165552A2ZP9WhA
nezelodo
@durbincs: Kösz a visszajelzést, sajog nagyon a szíve az ápoltnak, (ami talán érzelmi értelemben nincs is neki), amikor szembesítik a sajátos, (sarcoló), demokrácia felfogásával? Ráadásul a birkáknak még el is lehet ezt adni adócsökkentésként.
KisGenyo2
Javasolnék adót a túlsúlyosokra, valamint a napi ajánlásnál kevesebb vizet fogyasztókra is kivetni! ;-)
karma1
@Gauntlet: Hmmm. Volt Magyarorszagon egy rovid ideig agglegenyado is - eleg gyorsan eltoroltek - de ott sem kerdeztek, hogy miert nincs gyereked, vagy miert nem nosultel meg, csak zutty, kivetettek rad. (Nagyon regen volt, meg az apukam fiatalkoraban
nezelodo
@karma1: Csak óvatosan az emlékekkel, (nehogy tippadássá nemesüljön az ő olvasatukban), mert a vezér egyből tömeges kívánságnak tekinti, és bevezeti.
magyar1
@KisTehen: Azt te meg honnan tudod, lehet, hogy tényleg nem ittak elég vizet és kövérebbek is voltak.
KisGenyo2
@KisTehen: Az a baj, hogy sok ojtott is rajta van (30%)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.