Az Omikron-fertőzés 90 százalékkal kisebb eséllyel vezet halálhoz.

Jó hír! 90 százalékkal kisebb eséllyel halhatunk bele az omikronba

Fotó: Ernesto BENAVIDES / AFP

Ez derült ki egy friss amerikai kutatásból. A kórházi kezelések átlagos hossza az új mutáció esetében 1,5 napra rövidült, és a fertőzöttek 90 százalékát három napon belül hazaengedték.

A kutatást a dél-kaliforniai Kaiser Permanente egészségügyi intézetben végezték el, a szakértői csapat tagjait a Kaliforniai Berkeley Egyetem, a Kaiser Permanente és az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) adta.

Hasonló eredményeket hoztak korábban brit és dél-afrikai tanulmányok is. Arra is rámutattak, hogy az Omikron kevésbé támadja a tüdőt, ami magyarázza az enyhébb lefolyásról szóló következtetéseket.

Az egyelőre még nem ellenőrzött kaliforniai tanulmány a CDC igazgatója, Rochelle Walensky szerint tekintettel volt a fertőzöttek korára, nemére, korábbi koronavírus-fertőzöttségükre, az oltottságukra és a társított betegségek meglétére.

Ahogy a tanulmány megjegyzi, az “Omikron önmagában jóval kevésbé súlyos, mint a Delta”, és a kevesebb súlyos eset nem csak a magasabb átoltottsági aránnyal és átesettségi aránnyal magyarázható.

Forrás: napidoktor.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.