Arra kérik, hogy vizsgálják meg Várhelyi Olivér EU bővítési biztos szerepét.

Várhelyi Olivér szerepének kivizsgálását kérik az EU-tól európai képviselők Milorad Dodik szeparatista tevékenységében

MTI/Bruzák Noémi 

Az Európai Parlament harminc képviselője Cseh Katalin kezdeményezésére levelet küldött Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben arra kérik, hogy vizsgálják meg Várhelyi Olivér EU bővítési biztos szerepét a bosznia-hercegovinai elnökség tagja, Milorad Dodik bosznia-hercegovinai „szeparatista tevékenységének” segítésében, jelentette a Beta szerb hírügynökség a boszniai Klix.ba portálra hivatkozva.

A levélben azt írják, hogy figyelemmel kísérik a bosznia-hercegovinai helyzetet, hangsúlyozva, hogy Bosznia-Hercegovina területi integritása kulcsfontosságú, nemcsak helyi, hanem regionális és európai szempontból is. Az aláírókat rendkívüli módon aggasztja, hogy milyen nagy a politikai feszültség Bosznia-Hercegovinában a közelmúltban, és szerintük ezt Milorad Dodik táplálja, információik alapján pedig Várhelyi asszisztál hozzá.

A levélírók leszögezik, az európai biztos nem léphet fel az EU hivatalos nyugat-balkáni politikájával ellentétesen.

„Ha a bizottság pártatlansága és semlegessége megkérdőjeleződik, a geopolitikai egyensúly automatikusan veszélybe kerül. Ezzel összefüggésben a kérdésünk az, hogy a Bizottság szerint Várhelyi biztos munkája összhangban van-e az EU Bosznia-Hercegovinára vonatkozó hivatalos politikájával, illetve az EU bővítési biztosi szerepével?”

– tették fel a kérdést von der Leyennek. A képviselők arról is érdeklődnek az Európai Bizottság elnökénél, hogy várható-e belső vizsgálat Várhelyivel kapcsolatban.

Forrás: 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azt hiszem,hogy ezzel a bosnyák dologgal veszélyes vizekre evezett a fidesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
azt hiszem,hogy ezzel a bosnyák dologgal veszélyes vizekre evezett a fidesz...
Maxipocak
@csak úgy...: Ráadásul 100millió€-ót adott nekik a mi pénzünkből. Ha destabilizálja a Balkánt, mindenkit veszélybe sodor.
csak úgy....
@Maxipocak: orbán azzal nem törödik,ö történelmet szeretne csinálni,kerül amibe kerül! -remélem a putyin pénze volt az a 100 millió és nem a magyaroké..
Eladott Ország
"Tarthatatlan az a helyzetet, hogy egy olyan ország, mint Magyarország egyedüliként folyamatosan blokkolja az Európai Uniót." (Jean Asselborn, Luxemburg külügyminisztere)
Nem az első olyan eset, amikor a magyar kormányzat hasonló módon, egyedüliként vétóz meg egy fontos, közös döntést. Jogukkal (vissza)élve úgy gondolják, ezzel tiszteletet érdemelhetnek ki maguknak. Nem mutat azonban ez mást, mint hogy Oroszország, Törökország vagy Kína kérésére aláássák az Európai Unió hatáskörét. Nem számít, hogy mi a következménye a döntéseiknek, a lényeg, hogy Orbán Viktor továbbra is jó kapcsolatot ápolhasson a hazánkban igen sokat vendégeskedő diktátorokkal. Hogy mi Magyarország vagy a teljes Európai Unió érdeke, az sem a Fideszt, sem pedig Orbán Viktort nem érdekli. Ennek eredményeképpen pedig egyre inkább meggyűlölik országunkat – hiszen ezek a szerencsétlenek Magyarországot képviselik –, és az uniós tagországok vezetői elgondolkodnak azon, hogy vajon nem kellene-e változtatni egyes uniós szabályokon, amelyek végső soron lehetővé teszik, hogy egyetlen országként immár sorozatosan megfúrjunk fontos egyezményeket.
Eladott Ország
Várhelyi Olivér, a fidesz uniós biztosjelöltje azt nyilatkozta , hogy az előírásoknak megfelelően függetlenül kívánna dolgozni uniós biztosként, nem fogadna el utasítást egyetlen kormánytól sem, kizárólag az Európai Unió irányvonalát követné. Mondta a biztosjelölt, az már egy másik kérdés, hogy ehhez képest a valóság mi. Vagyis szerintem nem kérdés, hiszen pontosan tudjuk, hogy egy Orbán Viktorhoz közel álló diplomatából a legritkább esetben sem lesz független politikus, ( kutyából nem lesz szalonna) pláne akkor, ha nevesítését a fidesz nevű pártnak köszönheti. Ezzel Várhelyi csatlakozhat majd a magukat függetlennek képzelő Polt Péterhez, Domokos Lászlóhoz és Handó Tündéhez és a többi fideszes szarházihoz.
Néro
Még egy tetű Fityma Európa testén. Olyanok ezek mint a rák.
Qqberci
@csak úgy...: Remélem, elsüllyed a hajójuk...
ómió
Naná! Hiszen ma "bővítésileg" a kirekesztés a "haladó efftársi" álláspont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.