Szinte az egész Európai Unió a legveszélyesebb, sötétvörös kategóriába került az átfertőzöttségi térképen, Kelet-Magyarország viszont nem.

Mi történik Kelet-Magyarországon? A régió kilóg az EU-s Covid-térképenFotó: ECDC

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) közzétette már szokásosnak számító, hetente frissülő Covid-térképét, ami azt mutatja, hogy az egyes országokban az adott időszakban mennyi koronavírusos esetet regisztráltak. A legújabb térkép alapján az EU szinte összes országa a legsúlyosabb, sötétvörös minősítést kapta, ami azt jelenti, hogy a százezer főre eső pozitív Covid-tesztek száma meghaladja az ötszázat – írja a hvg.hu.

Mindössze három régió képez kivételt.

Lengyelország, Románia, valamint Magyarország keleti fele egy szinttel enyhébb, piros jelzést kapott – ez azt jelenti, hogy 200 és 500 közé esik a 100 ezer főre jutó pozitív tesztek száma.

Az adatok mögött állhat az, amit Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelzett: Magyarországon a koronavírus-járvány negyedik hulláma már leszállóágban van, míg az omikron-variáns okozta ötödik még csak most keződik (nyugaton viszont javában tart).

Forrás: hvg.hu
Fotó: ECDC

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Nem kell semmit tenni. Elég már a covid hisztiből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A "nyugati mindentudás", bizony, mi mindent nem lát...!
durbincs
@Nyírfa: És mikor maguk lent a bányába halálra töcskölik a csilléket ? azok kinek panaszkodnak ? A fáradt olajnak ? mint @csak húgy...: @Pálinkás Pál: Palika + a herét csilletöcskölő ? ez a @simmering73: nevű Bezzeg - Tahó ?
durbincs
@Nyírfa: És mikor maguk lent a bányába halálra töcskölik a csilléket ? azok kinek panaszkodnak ? A fáradt olajnak ? mint @csak húgy...: @Pálinkás Pál: Palika + a herélt csilletöcskölő ? ez a @simmering73: nevű Bezzeg - Tahó ? vagy @nezelodo: @Borsodi: @Aki Én: @percsi: @Istenakinincsen: @Horizont: @Néro: @CsipkeRózsa: @csipetke: @Nessy: @odst: ?
kissé felnőttem
fiuk nem kéne se ríni se görcsölni lédi megint tulteljesit Erdélyi kollégám szokta volt mondani ki nem szarja le hát alapból, ajánlom ki nem ...
Lepényleső
Statisztika,- aki írta,lelke tiszta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.