II. Erzsébet királynő jóváhagyásával mondott le a címekről.

Katonai és királyi címeit is elveszítette András hercegFotó: JOHN THYS / AFP

II. Erzsébet királynő jóváhagyásával András yorki herceg lemondott katonai címeiről és királyi mecénásként sem tevékenykedik tovább – írja a hang.hu a BBC információi alapján.

A Buckingham-palota elárulta: András nem vállal semmiféle nyilvános szerepet és magánemberként áll bírái elé.

A BBC a királyi udvarból származó értesüléseire hivatkozva azt is írja, hogy a herceg innentől kezdve az őkirályi felsége megszólítást sem használhatja.

Az ügy közvetlen előzménye, hogy polgári peres eljárás vár az Egyesült Államokban András hercegre, aki ellen egy amerikai nő nyújtott be keresetet szexuális támadás vádjával, amikor még 17 éves volt. András herceg jogi képviselői megpróbálták elérni, hogy az illetékes New York-i bíróság utasítsa el a keresetet, de az eljáró bíró elvetette ezt a kezdeményezést és szabad utat adott a bírósági eljárásnak.

Forrás: hang.hu
F
otó: JOHN THYS / AFP

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Botrány, hogy híres, gazdag embereket találnak meg ilyen ribancok, hogy őket húsz éve megerőszakolták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
ez az erőszak miért pont most jutott eszébe ennek a fínom úrhölgynek? lehetséges, hogy anyagi nehézségei vannak?... na, akkor majd most...
Virág Árpád
Sajnos egyre többen felbátorodnak majd és előhalásszák vélt sérelmeiket, hogy esetleges féligazságokon alapuló bírói döntések születhesssenek!
Ezzel beindul egy konjunktúra, mely nem kímél senkit, s ha nem éri el az adott nőszemély a célját, akkor nem átallja bemocskolni tisztességes emberek becsületét - tönkrevágni azok karrierjét, családi életét...
csak úgy....
@Rizikó: ebben az a botrány tibim, hogy a gazdag pénzért megtoszta a fiatal 16-17 éves buta tinit,akit pénzért beszerveztek neki !
@Virág Árpád: ön legalizálná a kiskorúak elleni nemi eröszakot?
@jesz: egy volt iskolatársam, egy nagyon szép és kedves lány öngyilkosságot követett el ,még a 60 as években,mert megeröszakolták és senki sem hitt neki, inkább büdös kurvázták!
néha , ha gondolnátok a leány gyermekeitekre,unokáitokra...,talán nem lennétek ennyire hígagyúak.
verőce21
@csak húgy...: A híg agyaddal más hazugság nem jutott eszedbe...?
Virág Árpád
@verőce21: Tényleg hülye ez a @csak húgy...: !!!
kakambuki
"a herceg innentől kezdve az őkirályi felsége megszólítást sem használhatja." Ez így hülyeség! Soha nem is használhatta mert ő nem felség, csak fenség, királyi fenség angolul royal highness. A felség az maga az uralkodó vagyis jelenleg az anyukája, angolul majesty.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.