Februárban lett volna 113 éves. Anno azt is túlélte, mikor egy repülőgép a spanyol polgárháború idején a házukra zuhant.

Spanyolországban, León városában elhunyt a 112 éves Saturnino de la Fuente, akinek élete pár másodperc alatt "kialudt, mint a gyertya", idézte fel más médiaforrások alapján a rokonok szavait a spiegel.de. A férfi, akit a lap a világ legidősebb emberének nevezett, egyik lánya otthonában hunyt el. 

Spiegel: Spanyolországban elhunyt egy 112 éves férfi, aki a világ legidősebbje volt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az 150 centi magas férfi csak tavaly szeptember 10. óta számított a Guiness Rekordok Könyve szerint a világ legidősebb emberének, ekkor hunyt el ugyanis a Puerto Ricó-i Emilio Flores. De la Fuente egyébként február 12-én töltötte volna be a 113. életévét. Nyolc gyermeke közül három már őt megelőzően elhunyt. (A férfi halálhírét mások mellett a guinnesworldrecords.com is közölte.)

Így fújta el a 111. születésnapján a gyertyákat Saturnino de la Fuerte

A cikk szerint De la Fuente élete végéig viszonylag jó fizikai és mentális állapotban volt, hosszú élete során pedig sok mindenen keresztülment és sok mindent túltélt. A legrosszabbnak az nevezte, mikor 1937-ben a spanyol polgárháború idején a német Condor légió egyik vadászrepülőgépe a házukra zuhant, őt pedig a ház romjai közül kellett kiemelni. (A Condor légió német "önkéntes" egységként a köztársaság ellen fellépő puccsisták vezérét, a későbbi diktátor (caudillo) Francisco Franco tábornok csapatait támogatta.)

De la Fuente – vagy ahogy a rokonok és a barátok hívták: Pepino – képzett suszter és egy cipőgyár régi tulajdonosa megrögzött futballrajongónak számított, a Puente Castro FC focicsapat tiszteletbeli tagja is volt. De la Fuente volt az első ember, aki 2020 végén megkapta a koronavírus elleni oltást León tartományban.

Forrás: spiegel.de

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.