Új gyógyszergyár épül Erdélyben azt követően, hogy hét évvel ezelőtt a GlaxoSmithKline bezárta ottani üzemét. A beruházás egy focistadion árából kijön és több száz munkahelyet teremt. Atordai Aranyos ipari parkban vásárolt meg egy 10 hektáros telket a német Stada gyógyszeripari vállalat - írja a Maszol. A cég gyógyszergyárat épít a területen, melyben az előzetes tervek szerint 2024 októberében kezdődik majd el a termelés.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Talányos mondat a leadben; vagy új mértékegység?

persze akár a lényeg is lehet, amit a cikk csak körülír

A derék napi.hu „Erdély gyógyszergyárral gazdagodik” címmel adja közre a masol.ro „Gyógyszergyár épül Erdélyben” cikkét. Ami arról szól, hogy: A tordai Aranyos ipari parkban vásárolt területen épít egy gyógyszergyárat a német Stada gyógyszeripari vállalat.
A napi.hu cikkének leadje azzal zárul, hogy: „A beruházás egy focistadion árából kijön és több száz munkahelyet teremt.”.
Ez elgondolkodtatott, s nem csak azért mert a 375 vs. többszáz egy kicsit mókás, hanem az a közlés, hogy: „a beruházás értéke 48,3 millió euró (17 milliárd forint, egy focistadion ára), amiből 20 millió az állami támogatás.”! =))
Nos az az igazság, hogy ez a stadion dolog nem szerepel a román portál hírében, így felmerül a kérdés, hogy mégis miért használja a hazai?
példabeszéd? hogy ők bezzeg erre használják az állami támogatásokat,
gyengéd célzás? hogy ezt is mi fizetjük, mint annyi mást arrafelé,
vagy csak egyszerűen új – pontosabban újra; lévén a stadion, igaz nem pénzbeli volumen, hanem távolságként már volt a görögöknél – mértékegység született. Majmolva ebben is az amcsikat, ahol iskolabusz, olimpiai medence, afrikai elefánt , etc. mértéjegységek sorjáznak! =))
Eladott Ország
Orbanisztánban, meg 540 milliárd forint Kínától felvett hitelből, egy kínai vállalat, kínai egyetemet Budapesten. A Fudan kampusza a kormány számításai szerint több pénzbe fog kerülni, mint amennyit a teljes magyar közoktatásra költött az állam 2019-ben. Az kit érdekel, hogy unokáink is fizetni fogják a most felvett 9 nullás hiteleket?! Az kit érdekel, hogy ezekkel a hitelekkel a következő kormányok kezeit is gúzsba kötik?! Az kit érdekel, hogy senki nem vonható felelősségre személy szerint a közpénz alkalmatlan kezelése miatt?! Az a fontos, hogy a kormány oldalán szinte minden nap olvashatjuk; " Magyarország jobban teljesít!" Ne a Fudant hozzuk Magyarországra , hanem a fideszt vigyük Kínába, az olcsóbb lesz!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/176314100_498352934862765_7949567942249880507_n.png?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=-zVTg6DFeYsAX9V1aJK&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_mc1frfCBoQRz-N72tVVoNULn5klMb7-eAU5EJPs2phg&oe=6212F45C

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.