London igényét fejezte ki a brit külügyminiszter moszkvai látogatására, a vizit lehetőségét orosz részről fontolóra vették – ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Rosszija 1 televízióban vasárnap.

Brit külügyminiszter 2017 decembere óta nem járt az orosz fővárosban. Akkor a jelenlegi miniszterelnök, Boris Johnson töltötte be ezt a tisztséget.

A hétvégén a brit védelmi tárcához közel álló források közölték, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elfogadta brit hivatali partnere, Ben Wallace kezdeményezését, hogy személyes találkozón vitassák meg az ukrajnai biztonsági helyzetet. Wallace a hét elején egy parlamenti felszólalásban helyezte kilátásba, hogy Londonba invitálja Sojgut. Pénteken Sojgu hívta meg moszkvai látogatásra Wallace-t az aktuális biztonsági problémák megvitatására.

Zaharova a vasárnapi tévéműsorban azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy lehetséges nagyszabású provokációra, információs manipulációra és nem kizárt, hogy katonai akcióra készíti elő az információs teret. Erről ezt mondta: 

"A köztudatot, a közvéleményt erre készítik fel. A kollektív Nyugat, a NATO, az angolszászok számára rendkívül fontos az információs tér létrehozása, enélkül nem tudnak cselekedni"

Példaként hozta fel a brit külügyminisztériumnak azt az orosz idő szerint vasárnap hajnali fél kettőkor megjelent állítását, amely szerint Moszkva puccsot készít elő Kijevben egy oroszbarát bábkormány hatalomra juttatása érdekében. Ezt szerinte a tárca előre szétküldte a tömegtájékoztatási eszközöknek és arra számított, hogy az orosz fél nem fog reagálni.

Forrás: MTI 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.