Erőszakba torkollott Brüsszelben a koronavírus-járvány miatti intézkedések elleni vasárnapi tüntetés, a rendőrség vízágyút és könnygázt is bevetett – írta a The Brussels Times hírportál.

Összecsaptak a rendőrökkel a tüntetők Brüsszelben a járványügyi intézkedések miatt

Fotó: HATIM KAGHAT / Belga / AFP

A demonstráció jó ideig békés menetelésként zajlott, de később a tüntetők egy csoportja az uniós intézményeknek helyt adó városrészben összecsapott a rendőrséggel.

A tudósítások szerint a tüntetők károkat okoztak a közelben lévő járművekben és épületekben is, és betörték az Európai Külügyi Szolgálat irodájának ablakait is.

A tiltakozó akciót, amelyen más belga lapok tudósításai szerint mintegy 50 ezren vettek részt, a Europeans United szervezet kezdeményezte. Az egyesület elnöke, Tom Meert elmondta a belga sajtónak: a járványügyi intézkedések "nem demokratikus" végrehajtása ellen tüntettek.

A La Libre Belgique című belga napilap szerint a szervezet a demonstrációra hívó közleményében arra hivatkozott, hogy "a koronavírus terjedése, a kórházak túlzsúfoltsága és a rossz egészségügyi állapotú emberek halála nem lehet ok arra, hogy a kormányok eltérjenek az alapvető szabadságjogok biztosításától". A mozgalom azt is bírálja, hogy a kormányok nem szerveznek nyilvános vitát a tudományos szakvélemények alapján meghozott döntéseiket megelőzően.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Orbán lövetne, csak dilemmában van, hogy kire!
vacsi
"a koronavírus terjedése, a kórházak túlzsúfoltsága és a rossz egészségügyi állapotú emberek halála nem lehet ok arra, hogy a kormányok eltérjenek az alapvető szabadságjogok biztosításától"
Szerintem meg az is alapvető szabadságjoga a rossz egészségi állapotú embereknek, hogy megfelelő gyógykezelést kapjanak - vagy rosszul látom?!
csak úgy....
@vacsi: belgium lakossága 11.5 millió - covidban meghalt 28.780 ember
magyarország lakossága 9,8 millió- covidban meghalt 40.822 ember
hasonlítsd össze a szomorú számokat és akkor talán magadtól kitalálod,hogy hol kéne még tüntetni...
Baker
@Pegero: De a kazah tüntetők halálát lájkolja!
csak úgy....
@KisTehen: bocika,te keversz engem a fideszes haverjaiddal!
Gazella
@KisTehen: az pont zsirhaj volt nem Gyurcsany.
Rizikó
Nyakunkon van már az új világrend!
A globalospekulánsok által irányított politikusokat már a maguk által hozott törvények sem kötik, mert a rendkívüli állapot kihirdetése után azt csinálnak, amit a gazdáik megparancsolnak nekik! Ez nem demokrácia. Ettől még a nácizmus is demokratikusabb volt!
jesz
érdekes...a képen egy tüntető strandpapucsban látható...neki buli az egész..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.