Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke 1989-ben a szovjet csapatok kivonását követelte az országból. A ma 58 éves férfi nem fél az orosz autokratával, Vlagyimir Putyinnal való kapcsolattartástól – kezdi beszámolóját egy népet lap.

Orbán Viktor szívesen játssza Putyin ügyvédjét és szószólóját egy német lap szerint

Miközben az ukrán határoknál zajló orosz haderőfejlesztés egész Európában aggodalmat kelt, Orbán Viktor hétfőn Moszkvába utazik.

A lap szerint:

Orbán Viktor moszkvai látogatása "nagyon rossz üzenetet" közvetít egy olyan időszakban, amikor Oroszország Ukrajna lerohanásával fenyegetőzik.

Kitértek arra is, hogy Orbán Viktor ugyanis szívesen játssza Putyin ügyvédjének és szószólójának szerepét, nemcsak az EU-ban, hanem a visegrádi országok csoportjában is:

évek óta kiáll például az EU által Oroszország ellen bevezetett szankciók ellen.

A lap emlékeztet arra is, hogy miközben Magyarország az egyetlen uniós állam, amely szoros politikai koordinációra törekszik Moszkvával, Budapest és Kijev között évek óta feszült a viszony a szomszédos országban élő magyar kisebbséggel kapcsolatos vita miatt.

Forrás: fr.de

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Néhány, időben ""kimentett"" dosszié még évtizedek után is képes a csodákra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak húgy...: ahogy téged ismerlek, közéjük tartozol buta Paraszt!
Nessy
@verőce21: Nincs olyan szankció, vagy bármilyen elmarasztaló vélemény Unióban, ENSZ -ben amit Orbán, vagy külügyérünk meg ne vétózna azonnal! Orbán már lassan többet megy Moszkvába, mint Brüsszelbe !
Rizikó
Putyint nem szeretik, mert Oroszországot nem engedte át a glibalofasiszta, spekuláns csürhének. Barátunk, mert mi is a pénzéhes majmok ellen vagyunk!
ómió
Na! Már az összes Honecker-ivadék is ezt hazudozza?
Sámannus
Megyen a kötschög a guggolóst eltáncolni egy krími dácsába. Biztos le lesz kapcsolva a villany vagy kétszer. Most a putyin bocskorából is innya köll majd nem csak a kócáéból ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.