A február elsejére eső kínai holdújévet ünneplőket köszöntötte Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

A katolikus egyházfő emlékeztetett, hogy a Távol-Keleten és a világ számos más részén a kínai újév megünneplésére készülnek.

Békét, egészséget és nyugalommal teli életet kívánt az ünneplőknek.

Hangsúlyozta, hogy számos családnak nem lesz lehetősége az ünnep alkalmából egymással találkoznia: "remélem, hogy hamarosan túl leszünk a (pandémia) próbáján" – mondta Ferenc pápa.

A pápa meglepőt lépett meg hívei előtt

Fotó: VINCENZO PINTO / AFP

A kínai újév vagy holdújév a világnépesség egynegyede számára az év legnagyobb ünnepét jelenti, melyet Kínában és Kelet-Ázsia számos más országában megtartanak, valamint a világ más kontinensein élő közösségekben.

Vasárnap a Szent István vértanúról elnevezett és a római magyarok templomaként ismert Santo Stefano Rotondo-bazilikában Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára, a római Pápai Magyar Intézet egykori rektora mutatott be misét.

Február elsején a Vatikán szakmai kitüntetésében részesül Vörös Győző ókorkutató, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja a jordániai Machareus-hegyen végzett ásatásokért. Az úgynevezett Pápaság Aranyérmét veheti át az ahhoz kapcsolódó pápai oklevéllel. Az elismerést második magyarként kapta meg: elsőként László Fülöp festőművész kapta 1900-ban XIII. Leó pápától.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
mi is a meglepő? tette amit tennie kell, illetve amit az illem megkíván..

Lehet hazamenni.
justhpeter
@jesz: Talán azért meglepő egyeseknek, mert a Pápa nem magyar keresztény.
Németh István
A pápának szíve joga annk gratulálni és jóságokat kívánni akinek akar Így a tigriséve kezdetű holdújév okán is!
AZONBAN a pápa-bácsi csinálja inkább a kötelességét és tegyen rendet a moslék német keresztény egyházak háza táján és fene nem volna baj ha buzi házasságok miatt fellépne, nem különben pont a pedofil papjai kirúgása terén! Ez a pápa-papi nem az a pápa aki az Isteni igék továbbvitelére alkalmas! ez egy korrupt sorosista zsidónak se jó egyveleg szerzeménye és tévútra vezetője a katolikus Anya-szentegyháznak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.