Egy hét után elunták a banánt a hatóságok, és feloszlatták a Kanada valamint az Egyesült Államok határán lévő kamionosokból álló blokádot. 

A tüntető kanadai kamionosok a kötelező oltás ellen tiltakoztak, eltorlaszolva demonstrációjukkal a legfontosabb kanadai–amerikai határátkelőt. A tüntetés feloszlatását pénteken rendelték el, szombaton már megkezdődött a tiltakozók kiszorítása az Ambassador-hídról több mint 12 órával az után, hogy a bíróság kimondta, hogy a híd lezárása jogsértő – írja a Telex.hu.

Ennyi volt, a rendőrség oszlatta fel a határon tiltakozókat

Fotó: 123RF.com

A híd Észak-Amerika legforgalmasabb szárazföldi határátkelője, és a tiltakozók miatt napokon át teljesen megbénult, miután a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések ellen tiltakozók eltorlaszolták az utat mindkét irányba. Ottawában és Ontarioban rendkívüli állapotot hirdettek a két hete tartó, oltásellenes tiltakozások miatt.

A rendőrök vasárnapra felszámolták a tüntetést, a híd azonban továbbra is zárva van. Az érintett járművek közül sokan békésen távoztak a rendőrség utasítására, azonban amint elterjedt a rendőrségi akció híre, újabb tüntetők jelentek meg, felduzzasztva a tömeget.

Forrás: Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.