Arra is figyelmeztettek, hogy ha Moszkva elfogadja az alsóház friss javaslatát, akkor Oroszország "de facto és de jure" kilép a minszki megállapodásokból és ez következményekkel járhat.

Ukrajna reakciója az oroszok háborús fenyegetésére: "elhisszük, ha látjuk"

Fotó: MAXIM SHEMETOV / POOL / AFP

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bizonyítékokat szeretne látni arra, hogy Oroszország visszavonja csapatainak egy részét Ukrajna határának közeléből, mert szerinte csakis ezután lehet a feszültség enyhüléséről beszélni.

Az ukrán diplomácia vezetője erről kedden, kijevi sajtótájékoztatóján beszélt. "Oroszország részéről folyamatosan elhangzanak különböző kijelentések, így már van egy szabályunk: elhisszük, ha látjuk" – fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető arra reagált, hogy Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden Moszkvában bejelentette: megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz hadsereg számos területen folytat gyakorlatokat – mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Kuleba reagált arra is, hogy az orosz parlament alsóházában egyes képviselők kezdeményezték az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár "népköztársaságok" Ukrajnától való függetlenségének elismerését, erről határozatot fogadtak el. A külügyminiszter hangsúlyozta: amennyiben Moszkva emellett dönt, Oroszország "de facto és de jure" kilép a minszki megállapodásokból, és viselnie kell ennek minden következményét. "Erre az álláspontra már figyelmeztettük partnereinket" – tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
a háború reggelére ébredtünk ... de hol a háború?
KisTehen
elmúlt karácsonyok szelleme is itt maradt a nyakunkon
elmúlt karácsonyok szelleme
(úgy tűnik mégsem írok olyan keményeket, mert nem törlik ki a beírásaimat, és nem zárnak ki az oldalról - Miért? Bővebben: Miért nem?
Amikor azt írtam, hogy megjavítom Kövér "buzi" Lászlót (igen, ő a második), a házelnököt, akkor egy konyhakéssel gondoltam ezt megtenni.
Szolgálati közlemény: Felhívnám a moderátorok figyelmét figyelmét - már, ha nem pornóit néznének bekokózva -, hogy ezt illene kitörölni és kizárni énengemet, mert már megint csúnyát írtam.
A csúnya fogalma... Akarsz beszélni róla, bekokózva pornót néző moderátor?
Nem?
De?
Nem?
De?

www.youtube.com/watch?v=YDilL5cQ2Jw )
elmúlt karácsonyok szelleme
@KisTehen: Én szállítom a háborút. Dög unalmas lenne, ha mindenki egyetértene egymással és nem folyna a... ketchup.
Ma már csak le kell nyomni egy billentyűt ehhez, és liter számra folyik a... ketchup.
ómió
Na! Az oroszokra háborús fenyegetést kell hazudni? Akkor, most ők költöztek a "NATO ablaka alá", vagy fordítva?
fideszes gyökér
@KisTehen: Én is azt szeretném ha végre visszajönnének az oroszok,
ahogy Orbán Viktor egyipromi-magyar Uralkodó, azaz fárajó is intézi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.