Arra is figyelmeztettek, hogy ha Moszkva elfogadja az alsóház friss javaslatát, akkor Oroszország "de facto és de jure" kilép a minszki megállapodásokból és ez következményekkel járhat.

Ukrajna reakciója az oroszok háborús fenyegetésére: "elhisszük, ha látjuk"

Fotó: MAXIM SHEMETOV / POOL / AFP

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bizonyítékokat szeretne látni arra, hogy Oroszország visszavonja csapatainak egy részét Ukrajna határának közeléből, mert szerinte csakis ezután lehet a feszültség enyhüléséről beszélni.

Az ukrán diplomácia vezetője erről kedden, kijevi sajtótájékoztatóján beszélt. "Oroszország részéről folyamatosan elhangzanak különböző kijelentések, így már van egy szabályunk: elhisszük, ha látjuk" – fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető arra reagált, hogy Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden Moszkvában bejelentette: megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz hadsereg számos területen folytat gyakorlatokat – mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Kuleba reagált arra is, hogy az orosz parlament alsóházában egyes képviselők kezdeményezték az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár "népköztársaságok" Ukrajnától való függetlenségének elismerését, erről határozatot fogadtak el. A külügyminiszter hangsúlyozta: amennyiben Moszkva emellett dönt, Oroszország "de facto és de jure" kilép a minszki megállapodásokból, és viselnie kell ennek minden következményét. "Erre az álláspontra már figyelmeztettük partnereinket" – tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Most akkor hogy is van az egész ???...hukkrajna mostanig a segítségért és az azzal járó alamizsnáért siránkozott, könyörgött mindenkinél, és most hogy a zoroszok bejelentették, hogy vége a mesének elkezdenek fenyegetőzni, hogy jössz te még a kapunk előtt el...
Csizmás Kond
@KisTehen: ...dehogy, ő csak egy idegbeteg beugatósfajta mitugrász...azt hiszi hogy ha valakit lebuziz attól keményebb lesz a töke...
elmúlt karácsonyok szelleme
@Csizmás Kond: Most mire, kinek válaszoltál, te patkány?
elmúlt karácsonyok szelleme
@Csizmás Kond: Elhangzott a kérdés feléd?
Nem.
Akkor mire, kinek válaszoltál, te fideszes patkány?
Csizmás Kond
@elmúlt karácsonyok szelleme: Na húzz a lószarba gennyláda és szórakozz a lábadközével...miből gondolod hogy minden szarnak válaszolnom kéne ?
elmúlt karácsonyok szelleme
@Csizmás Kond: Már megint válaszoltál - ??? (mire, kinek, minek)

Én soha nem válasz reményében írok. Nekem ez az oldal csak boksz zsák, ahol levezethetem a feszültséget. Right?
elmúlt karácsonyok szelleme
(úgy tűnik mégsem írok olyan keményeket, mert nem törlik ki a beírásaimat, és nem zárnak ki az oldalról - Miért? Bővebben: Miért nem?
Amikor azt írtam, hogy megjavítom Kövér "buzi" Lászlót (igen, ő a második), a házelnököt, akkor egy konyhakéssel gondoltam ezt megtenni.
Szolgálati közlemény: Felhívnám a moderátorok figyelmét figyelmét - már, ha nem pornóit néznének bekokózva -, hogy ezt illene kitörölni és kizárni énengemet, mert már megint csúnyát írtam.
A csúnya fogalma... Akarsz beszélni róla, bekokózva pornót néző moderátor?
Nem?
De?
Nem?
De?

www.youtube.com/watch?v=YDilL5cQ2Jw )
elmúlt karácsonyok szelleme
@KisTehen: Én szállítom a háborút. Dög unalmas lenne, ha mindenki egyetértene egymással és nem folyna a... ketchup.
Ma már csak le kell nyomni egy billentyűt ehhez, és liter számra folyik a... ketchup.
ómió
Na! Az oroszokra háborús fenyegetést kell hazudni? Akkor, most ők költöztek a "NATO ablaka alá", vagy fordítva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.