Napok óta az egész világ Ukrajnára és Oroszországra koncentrál. A két ország közötti konfliktus olyannyira kiéleződött, hogy sokan attól félnek, bármelyik pillanatban kirobbanhat a háború. Most Vlagyimir Putyin orosz elnök elárulta, valójában akar-e háborút.

A Blikk.hu cikke szerint Oroszország készen áll a tárgyalásokra az Egyesült Államokkal és a NATO-val az európai biztonságról – mondta ma Vlagyimir Putyin, és kitartott amellett, hogy „természetesen” nem akar háborút Ukrajnában. Ám a katonai helyzet mást mutat, továbbra is katonák tízezrei állomásoznak bevetésre készen határ mentén.

Lesz háború? Putyin végre megszólalt, ám szavai ellentétesek a tetteivel

Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Putyin elnök, aki az Olaf Scholz német kancellárral folytatott tárgyalását követően, pár órával a katonai „visszavonulások” bejelentése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, hangsúlyozta: készen áll tárgyalóasztalhoz ülni a hetek óta tartó feszültségek után, ám ott olyan biztonsági kérdésekről kell beszélni, mint hogy Ukrajna nem lehet a NATO része, mert csak igy lehet a Kelet és Nyugat közötti feszültségeket mérsékelni. De még nagyon messze van egymástól a két oldal – fogalmazott.

Ugyanakkor kijelentette, ragaszkodik ahhoz is, hogy két szakadár ukrán régió sorsa – ahol a Moszkva által támogatott lázadók harcolnak a kormány ellen – a tárgyalások részét kell képezze, mert ott népirtás folyik.

A katonai fenyegettség mérséklését, az úgynevezett „kivonulást” a nyugati kormányok és Ukrajna vezetése óvatos optimizmussal és szkepticizmussal fogadta, és a NATO továbbra fenntartja azt a figyelmeztetését, hogy Oroszország a kisebb visszakozó hadmozdulatok ellenére képes arra – ha úgy hozza helyzet –, rövid időn belül megtámadja nyugati szomszédját.

Forrás: Blikk.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Nem a Putyin elnök akar háborút az Ukránokkal, azok tesók lennének! Hanem usa akar kirobbantani háborút az ukránok felbujtásával, valójában egy testvérháborút, de nem ám ott amerika földjén nem ám, más faszával jobb a csalánt verni alapon, akkor dől a suska igazán, ha külföldön háborúzik a "BÉKEFENNTARTÓ" aljas üdvhadsereg! Hajrá Putyin, maci módin brummogj egyet a barom usa vezetésnek! - illő lenne beszarniuk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@simmering73: @m73: @elmúlt karácsonyok szelleme: @RonaGyuri: Csak tudjátok >> hogy ha valaki nem akar háborút akkor totálisan fel kell készülnie a háborúra! A Putyin ezt teszi! Mi több meg is mutatja, hogy ezt teszi! Mert különben hajókat, repülőket küldözgetnek "test közelbe" Persze így is -úgy is de megnyugtatóbb az optikája a felkészültség láttatásának!
Különben a sajátos hidegháborús megdolgozása az usa-nak most éppen az, hogy kivonja Kijevből a nagykövetségét, és banki betartásokat csinál >> amit persze az oroszokra fog! Ez a hülye-hibbant biden kábítószeres, részeges fiának a bosszúja! Valószínű. hogy kezd rájönni, nem minden a rózsaszínben lebegő kanabisz termék!
Toller Béla
Most meg a népirtással jön ! ANnyira oroszos ez az egész, olyn KGB-s...nem kellene valami újat kipróbálni ? Mondjuk, valami nyílt baráti gesztust tenni, közös energia és vízellátást tervezni, utakat építeni, pompás lakónegyedeket ...Még közös katonai-biztonsági intézkedéseket is lehetne tervezni ...Meg lehetne állapodni a közös nyugdíj rendszerben is, a munkaerő áramlásban, szolgálati évek elismerésében ott és itt ...Mennyi lehetőség ...
elmúlt karácsonyok szelleme
A geci oroszokat, akik csak nyersanyagot tudnak adni világnak (művészek, írók már rég kivesztek közülük) és fenyegetést, el kell söpörni a föld színéről. Nincs rájuk többé szükség! Vágod faszkalap, @Németh István: ?!
Németh István
@elmúlt karácsonyok szelleme: Te egy ütődött nagyon barom vagy! A geci amerikaiakat kell a világból kiutálni! Mégpedig azért, mert abszolút nyilvánvaló a világ uralomra törésük, ezért találták ki a globalizációt! Ezért akarják Európát az erópai egyesült államokká farigcsálni, hogy mint államhatalmi diktatúra irányítsa a nemzeteket a független és szabad európai nemzeteket! az usa felügyelete és vezényszava szerint! Eszeden vagy te barom!!!???nagyon nehéz ezt felfogni??? És amikor ez megtörtént, elindul az "észak-dél" elleni háború a kelet-európai földrész megszerzésére az igazi földkincsek megszerzésére! Mit akarsz te seggfej a művészvilággal, hogy kivesztek?? Te tiszta hülye vagy, sikert sikerre halmoznak minden téren csak nyisd ki a szemed te az állatkertek undorító férge! A politikát meg felejtsd el még gondolatod se legyen a te primitív csőlátásod csupán arra alkalmas, hogy a lónak a seggébe kukucskálj!
Néro
ám szavai ellentétesek a tetteivel
Pont mint a pincsijénél. Nem is tudom melyik tanul a másiktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.