Az eset komoly felháborodást váltott ki.

„Éljen soká Orbán, a Fidesz, Kaczynski, Bulgária és a nemzetállamunk. Éljen soká Európa, a nemzetek Európája”

– mondta Angel Dzsambazki bolgár Európai Parlamenti politikus, majd a lépcsőn felfelé sétálva egy olyan mozdulatot mutatott be, amit az EP-ben náci karlendítésként értelmeznek, írja a HVG.hu.

"Éljen soká' Orbán", mondta a képviselő, majd egy náci karlendítéssel üdvözölte

Fotó: Wikipedia

Dzsambazki a Politico beszámolója szerint egy bolgár nacionalista párt képviselője, azon a vitán vett részt, amit az EP-ben a jogállamiságról tartottak csütörtökön. A bolgár politikus beszédében úgy fogalmazott, hogy az Európai Bíróság szerdai, Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló jogállamisági ítéletének nincs köze a jogállamisághoz, pusztán a nemzetállamok elleni gyűlölet miatt büntetik a két országot.

Ha a bolgár politikus szavai nem keltettek volna elég felháborodást, karlendítésével gondoskodott arról, hogy mindenkihez eljusson üzenete. Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, ez a mozdulat szemben áll mindennel, amit az Európai Parlament képvisel.

Dzsambazki a történtek ellenére tagadja, hogy náci karlendítés lett volna mozdulata, képviselőtársainak írt levelében csupán „egy kis félreértésként” hivatkozott mozdulata értelmezőire, egyúttal rágalmazással vádol mindenkit, aki náci karlendítést látott volna bele a karlendítésbe.

A szóban forgó videót a HVG.hu cikkében nézhetik meg. 

Forrás: HVG.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Dzsambazki bazki már csak te hiányoztál!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Te is .Levegő nélkül úgy 5 percig.
nemkati
Dzsambazki bazki már csak te hiányoztál!
jesz
ez egy kristálytiszta náci karlendítés...még hitler is csettintene a tökéletes kivitelezést látva...ezt lehet magyarázni akárhogy is, akárminek is, csak gumicsont marad.
Csizmás Kond
Húzzanak a retkes picsába az egész karlendítős balfaszságaikkal együtt. Maholnap azt is megszabják hogy milyen színűt szabad szarni. Az a politika amelyik ilyen agyament gyerekes marhaságokkal akar érvényesülni nem ér egy haszált budipapirt sem.
A buzivilágot, a valag villogtatást azt pártolják, a rohadékok sőt kifejezetten javasolják hogy az az érdem ha ferdehajlamú vagy...genyládák.
Medvepapa
Lám, kiderül. hogy , barmok nem csak a határunkon belül vannak.
csak úgy....
és csoda ha az eu. elhatárolódik a további keleti nyitástól,hiszen már keletröl begyürüzött közéjük egy csomó lopós bunkó..
surdilloFUJT
@KisTehen: Idióta baromarc,kár beléd a levegő,genetikai korcs fidesscsicska!!!
Rizikó
Annyira elmésen alázza a beteg agyú Eu s zsoldosokat, hogy az frenetikus.
Tényleg náci karlendítést látnak bele minden mozdulatba? Beteg állatok ezek, akiket a zsidó spekulánsok rángatnak madzagon.
Pipás
Milyen szégyen ez Magyarországra, magyarokra ez! Azután, hogy Marine Le Pennel és több szélső jobboldali, kvázi fasiszta polikussal kokettált mit is lehetett várni. Putyin, Trump, Bolsonaro stb megannyi "jellemes", "becsületes", "jó szándékú" politikus. Egy "értelmes" ember ilyen barátokat akar. :) Igaz fityeSSnyikek?
Pipás
@KisTehen: Neked nem, de egy jóérzésű hazafinak igen!
Józsipapa
" Éljen soká Orbán " - KENYÉREN ÉS VÍZEN !!!
ómió
Mint minden fasiszta, ő is jelentkezhetne Maki efftársnál az őt is nyilván megillető "méltó képviseletért"!
verőce21
Éljen, éljen...! Mostmár eu-nak az ítélet indoklásához kell, hogy tartsák magukat...!

Miszerint nem lehet "politikai eszközként" használni az EB döntését! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.