Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kedden közölte, hogy újabb fegyverszállítmányokat kért Ukrajnának Nagy-Britanniától, és ugyanezt kéri az Egyesült Államoktól is.

Kijev újabb fegyvereket kér Nagy-Britanniától és az Egyesült Államoktól

Fotó: Sergey BOBOK / AFP

A kijevi diplomácia vezetője erről Washingtonból a Facebookon közvetített videoüzenetében beszélt. "Reggel levelet küldtem a brit külügyminiszternek azzal a kéréssel, hogy adjanak további védelmi fegyvereket Ukrajnának. Ugyanezzel a kéréssel fogok ma fordulni tárgyalópartnereimhez az Egyesült Államokban" – mondta.

Kifejtette, hogy Ukrajna azért kér fegyvereket, mert nem tagja egyik kollektív biztonsági szövetségnek sem, és emiatt nincs szavatolva a biztonsága. "Az egész világot mozgósítani fogjuk védelmi képességünk megerősítése érdekében" – hangsúlyozta.

Kuleba ugyanakkor hozzátette: az Ukrajna körüli feszültség enyhítésére irányuló diplomáciai erőfeszítések "egy percre sem állnak le", mindent megtesznek, hogy elkerüljék a további eszkalálódást.

Az ukrán külügyminisztérium kedden arra kérte Volodimir Zelenszkij elnököt, hogy szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatokat az Oroszországi Föderációval válaszul arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn bejelentette a Donyec-medencei szakadár "népköztársaságok" Ukrajnától való függetlenségének elismerését.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na, ugye! Lényeg, hogy a fegyverüzlet "virágozzék"!
jesz
na végre...el lehet passzolnii azt a sok porosodó fegyvert, illetve az új fejlesztéseket ki lehet próbálni igazi harcmezőn, sok-sok emberélet árán...akik természetesen nem angolok, és nem amerikaiak..
(pont olyan kísérlet, mint nálunk a kínai vakcína)
verőce21
Elhúzódó válság lesz ez, mindkét fél kiüríti a fegyverraktárait...!
magyar1
Kértek volna eddig nyugdíjra valót meg szociális segélyekre valót, ne Putyinnak kellett volna fizetnie a térségben akkor ezek is ugathatnának. Az ott élők nem akarnának Oroszországhoz csatlakozni.
Rizikó
Minden egyes páncélos támadó fegyver! Azt ne kérjetek!

A CIA megcsinálta Majdant, szétverte a törvényesen választott kormányt és most ők ugatnak a jogról?
Az oroszok megegyeztek már egyszer, hogy Ukrajna nem lesz Nato tag, de Amerika és a nyugat semmiféle alkut nrm tart be. Akkor legyen katonai megoldás.
Putyin békefenntartókat küld és aki meg meri támadni őket, az bizony beledöglik!
ómió
Na, ugye! Lényeg, hogy a fegyverüzlet "virágozzék"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.