Az Ukrajinszka Pravda közzétte a Fekete-tengeri Kígyó-sziget védőinek és támadóinak a rádiókommunikációját. Az Ukrajnához tartozó apró földdadarabot orosz hadihajó közelítette meg, és felszólította az ukrán őrséget, hogy adják meg magukat. Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:

„Orosz hadihajó vagyok, tegyék le a fegyvert és adják meg magukat a vérontás és a fölösleges áldozatok elkerülése érdekében. Ellenkező esetben ágyúzni fogunk”

– ismétlik meg kétszer a támadók.

„Orosz hadihajó, húzz a faszba!”

– válaszolják pár másodpercnyi gondolkodás után a védők.

„Orosz hadihajó, b@zd meg magad!” – üzenték az ukránok, mielőtt meghaltak

A történet vége: a támadók lőtték, majd elfoglalták a szigetet, a védők Volodimir Zelenszkij csütörtök esti bejelentése szerint életüket vesztették.

Az eset azért aggasztó, mert a Kígyó-sziget aprócska léte ellenére egy kiemelten fontos stratégiai pont. Ennek megfelelően kifejezetten nyugtalanító és veszélyes fejlemény, hogy az oroszok elfoglalták, innen közvetlenül a NATO felségvizeket veszélyeztetik. 

A hangfelvételt a 444.hu cikkében lehet meghallgatni. 

Volodimir Zelenszkij elnök hőssé avatta azokat a határőröket, akik a déli Kígyó-szigeten nem adták meg magukat az orosz erőknek.

Arról nem tudni, hogy az egész szigetet elfoglalták volna mivel ez egy érdekes geopolitikai helyzetet eredményezne, tekintve, hogy a sziget egy része a NATO-tag Romániához tartozik.

Forrás: 444.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem szeretem az ukránokat és sokszor utálom is őket, mint máshol írta, de most az őszinte sajnálatom, a Kígyó sziget védőinek meg riszpekt...
A kurva anyjukat az oroszoknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Nem szeretem az ukránokat és sokszor utálom is őket, mint máshol írta, de most az őszinte sajnálatom, a Kígyó sziget védőinek meg riszpekt...
A kurva anyjukat az oroszoknak...
csak úgy....
@Dr. Proktor: 13:22 ez egy nagyon pontos diagnózis!
Rizikó
Ezzel jár, ha rugdosod az orosz medvét!
Azt kaptàk, amit kivívtak maguknak!
Toller Béla
Igazi hősök ! A sziget román részére azonnal egy teljes rakétahadsereget kellene telepíteni és ötven hadihajót odaküldeni ! Az az orosz még eltakarodhat. Holnap ugyanis a teljes haderőt odaajándékozzuzk az ukránoknak és ők - ahogy most kinéz - visszacsapnak ! Miért ne gyülekezhetnének román területen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.