Vlagyimir Putyin orosz elnök és külügyminisztere, Szergej Lavrov is felkerülhet az EU legfrissebb szankciólistájára, erősítette meg Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője – írja a 444.hu.

"Amennyiben nem lesznek meglepetések, és senki sem tiltakozik, akkor igen, Putyin és Lavrov is rajta lesz a listán"

- mondta az EU külügyminisztereinek esedékes tanácskozása előtt, melyen az Oroszország elleni szankciók második köréről döntenek.

Újabb szankciók Oroszország ellen: befagyaszthatják Putyin vagyonát

Fotó: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

A szankciók második körében újabb orosz tisztviselők az EU-ban található vagyonának befagyasztásáról döntenek. Putyin esetében ez a lépés inkább csak szimbolikus, ő aliga az EU-ban tartja a vagyonát, kommentálta az unió tervét Daniel Boffey, a Guardian tudósítója.

Mindazonáltal a lépés újabb jele annak, hogy az EU komolyan elszánta magát Oroszország megbüntetésére.

"Gondolom abban megegyezhetünk, hogy Putyin és Lavrov esetében, ami a vagyonuk befagyasztását illeti, konszenzusra juthatunk"

- nyilatkozta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

Putyin és Lavrov ellen utazási szankciókat nem léptetnek életbe, mert az EU fenn akarja tartani a helyzet diplomáciai rendezésének lehetőségét, aminek része, hogy Putyin elnök és külügyminisztere be tudjon utazni az EU-ba tárgyalni.

Az EU-tagállamok vezetői Péntek hajnalban abban már megállapodtak, hogy újabb szankciókat léptetnek életbe. A napközben előkészített szankciókat péntek délután-este a külügyminisztereknek kell jóváhagyniuk. A személyek elleni szankciókon újabb bankok és állami vállalatok, valamint az orosz gazdaság kulcsfontosságú szektorainak büntetéséről is dönthetnek.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken arról tájékoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy az EU a szankciók harmadik körének előkészítésén is dolgozik már. 

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Ha Putyin ott tartja az unio valamelyik tagállamában a pénzét akkor igen nagy hülye lenne. Úgy hogy ez csak duma.
justhpeter
@magyar1: Tartsa Oroszországban és akkor majd elfogy.
kereső
Miért a feltételes mód? Nem értem. Putyin immár háborús búnös- Kijev bombázásában civilek haltak meg- 200 emberről szólnak a hiradáások, és számos gyermek van köztük? Meddig tököl még az Eu?? Kizárni az oroszokat a nemzetközi pénzügyi folyamatokból- a SWIT-ből. Nincs utalás külföldről Oroszországba, és nincs utalás onnan külföldre.
magyar1
@justhpeter: Van annak annyi esze, hogy hol tartsa ebben biztos vagyok.
kereső
A civil halottak bizonyára mind "nácik" voltak. Mit is mondott az orosz had.és külügy? 'A civileknek nincs félni valójuk". Nem is féltek, megijedni meg már nem volt idejük.
orsos vendel
Nem az oroszok a hibasak !!! Csak ez a SZEMET PUTYIN !!!
Rizikó
Viszonosság és kölcsönösség. Ideje amerikai vagyonokat befagyasztani.
Néro
Beutazik Putyin az EU-ba. Tankkal. Éljenző Orbán Fitymák kíséretében.
ómió
Nyugi, efftársak! A "javát" Svájcban tartják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.