Több nyugati ország és az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy egyes orosz bankokat kizárnak a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból – jelentette be szombat éjjel az intézkedés egyik kezdeményezőjeként a brit kormány.

Ledobták a pénzügyi atombombát Putyinra: kizárnak egyes orosz bankokat a SWIFT-rendszerből
Fotó: Pixabay

A londoni miniszterelnöki hivatal szombat éjjeli tájékoztatása szerint Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Kanada, Németország, Franciaország, Olaszország és az Európai Bizottság közös közleményben ítélte el az Ukrajna ellen indított orosz háborút, amely a kommüniké szerint a második világháború óta kialakult alapvető nemzetközi szabályok és normák elleni támadás.

A közleményt jegyző országok a dokumentum szerint biztosítani fogják, hogy ez a háború Vlagyimir Putyin orosz elnök stratégiai léptékű kudarcával végződjék.

A kommüniké öt pontból álló cselekvési programot is tartalmaz, és az első pont rögzíti a kötelezettségvállalást egyes – egyelőre meg nem nevezett – orosz bankok leválasztására a SWIFT-ről.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Majd az lesz a nagy durranás, amit Putyin tesz válaszként! Na azt megérzi a nyugat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Bízzunk benne, hogy Putyin a továbbiakban tárgyalni akar és nem azt a népírtást végezni, amiért állítólag elindult.
Al X
A mocskos Svájc ebből is kimarad. Ott pihennek az orosz tulajdonú nagy pénzek. A második világháborúban is simán átengedték az országukon a zsidókat deportáló vonatokat.
TASzSz
Svájc nem asszisztál ehhez! Márpedig akkor semmit nem ér az akció!
Rizikó
Majd az lesz a nagy durranás, amit Putyin tesz válaszként! Na azt megérzi a nyugat.
Béla333
Majd Putyin pincsije a Budapesten levő többségi orosz tulajdonú kémbankjával jól bekever ennek a tervnek.
Mert Orbán el van kötelezve Putyinnak!
Lendkerék
@Rizikó: Istenem... Te nem bírsz nyugodni. Idd meg a reggeli kávédat, mérd meg a vérnyomásodat, jelentkezz be Rubint Réka legközelebbi turnéjára, és lazíts. Ne próbálj gondolkozni.
Ha a világ normálisabb része akarná - most még nem nagyon akarja -, egy hét alatt összeroppantaná Oroszországot. Nem katonailag, hanem pénzügyileg. Putyin pedig egy elmegyógyintézetbe zárva morzsolgathatná az ortodox rózsafüzért, ahová a mai hívei záratták be.
Rizikó tesó, add fel. Ne csinálj magadból még több hülyét. És Kis Tehénnek (testvér?rokon?) is mondd meg ugyanezt.
Yeromos
A SWIT rendszerből történő kizárás, vélhetően megával hozza ez energia szállítás leállítását. Mivel minder ország a SWIT rendszeren keresztül fizet. És fizetés nélkül nem lesz szállítás sem.
CaptainFaceless
ezek a "pofonok" ezek a "szankciók" annyira szánalmasak hogy a belem kifordul... "egyes meg nem nevezett orosz bankok" ez annyit jelent hogy az "akcióban" résztvevő országok felhívták putyint aki lediktálta nekik betűzve azon bankokat amik nem érintik sem az energiabeszállítást s ezen információért cserébe őt sem. A háború mindig jó üzlet a jelenlegi sem kivétel ezalól ha nem a pénzről szólna egyszerűen ukrajnát hozzácsapnák oroszországhoz veszteségek nélkül. Ehelyett az egész világ támogatja ukrajnát hogy a lehető legnagyobb legyen az áldozatok száma hasonlít vietnámhoz gyakorlatilag az is arra volt jó hogy az országok teszteljék a fegyvereiket s hogy a lakosság mennyit szenved az kit érdekel.
simmering73
@Yeromos: Így bevétele sem az agresszornak.
ómió
Akkor, kapott egy "barackot a fejére"?
Rizikó
@Lendkerék: Mivel az oroszoknak van teljes mértékben igaza, ezért őket támogatom. A globalofasiszta zsidó spekuláns banda, akik az egész Eu tb a kezükben tartják, tehetnek a háborúról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.