Nem segít a helyzeten a SWIFT-rendszerből való kizárás, nagyon nem.

30 százalékkal esett az orosz rubel az amerikai dollárral szemben azután, hogy az Európai Unió, az Egyesült Államok és a szövetségeseik arról állapodtak meg, hogy több orosz bankot is kizárnak a nemzetközi pénzügyi tranzakciókhoz szükséges SWIFT-rendszerből – írta meg a BBC nyomán a hvg.hu.

Beszakadt a rubel az Oroszország elleni szankciók miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint vasárnap az orosz központi bank nyugalomra szólított fel mindenkit, mert attól tartanak, hogy a pénzintézeteket meg fogják rohanni az ügyfelek. 

A SWIFT-rendszerből való kizárás amiatt érinti érzékenyen Oroszországot, mert ettől a rendszertől függ nagy mértékben a kulcsfontosságú olaj- és gázexportja. Emellett az orosz központi bank eszközeit is befagyasztották, ami abban korlátozza az ország lehetőségeit, hogy a tengerentúli tartalékaihoz hozzáférjenek – olvasható a hvg.hu cikkében.

A 444 a független orosz Meduza című lapra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz tőzsdét a korábbiakkal ellentétben nem hétfőn délelőtt, hanem csak délután nyitják újra, ahol komoly zuhanás várható az elrendelt szankciók és a SWIFT-rendszerból való kizárás után.

Oroszországban egyébként az emberek egy része már elkezdte – vagy legalábbis megpróbálta – felvenni a pénzét a számlájáról, tumultuózus jelenetek alakultak ki a bankautomaták előtt, erről itt írtunk bővebben.

Forrás: bbc.comhvg.hu, 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@KisTehen: Tehenem, mi lesz most a rubelszámláddal?
Nessy
A zakkant vezetők hatalmi tébolyát a kisemberek szívják meg! Verje meg őket a Teremtő!
kereső
Svájc zárolta az orosz bankszámlát.
kereső
@KisTehen: Ok. Az eddig renben is van. De azután az OBA zárlat alá vonja az adott bank vagyonát, a helyette kifizetett betétek erejéig. Most röhögj marha.
kereső
@KisTehen: Igen, én úgy gondolom, hogy ezen lépéseknek lesznek számunkra is negativ hatásai. De, ha választani lehet, akkor én ezeket vállalom be inkább, mint egy őrült agresszor uralmát. Te meg csak röhögj tovább ott Moszkvában, mindaddig teheted, amig az orosz emberek rá nem ébrednek mennyire átverte őket a cárevicsük. Majd ha mozgó krematóriumból kikerülnek a hamvak- és az Anyák nem tudják még csak eltemetni sem a gyermeküket.
Ami meg a szivatást illeti- ha putyin nem tudja tovább finanszirozni a háborúját(ehhez persze az kell, hogy a magyar bankok is zároljanak bizonyos számlákat), akkor mit fog csinálni? Amilyen hiú és mániákus elpusztitja a Földet?,nem törődve semmivel sem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.