Több távol-keleti ország is bejelentette vagy megerősítette hétfőn, hogy részt vesznek az Oroszország elleni gazdasági-pénzügyi szankciókban.

Európa után Ázsia is gyomrost ad Putyinnak – Japán és Dél-Korea is oda csap, ahol az nagyon fáj

Kanda Maszato, a japán pénzügyminisztérium valutapolitikáért felelős helyettes vezetője újságíróknak azt mondta:

Japán szorosan együttműködik a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7-csoport többi tagjával azért, hogy a büntetőintézkedések hatásosak legyenek.

Vivian Balakrisnan szingapúri külügyminiszter a parlamentben közölte: hazája kiviteli tilalmat fog elrendelni olyan termékekre, amelyeket „fegyverként lehet alkalmazni” az ukrán nép elleni károkozásra és leigázásra.

Dél-Korea szintén szigorít az Oroszországba irányuló exporton, megtiltva a stratégiai cikkek kivitelét, és csatlakozik a nyugati országok döntéséhez, amely kizárja a legjelentősebb orosz bankokat a SWIFT bankközi kommunikációs rendszerbő.

Szöul a stratégiai olajtartalékok további felszabadításáról is döntést hozott a nemzetközi energiapiac stabilizálása érdekében, és fontolóra vett további intézkedéseket is, például cseppfolyós földgáz viszonteladását Európába.

A tárca vonatkozó közleményében elítélte az orosz hadműveletet, és közölte azt is, hogy Dél-Korea növeli az Ukrajnának szánt humanitárius segélyt is, és erről tájékoztatta az Egyesült Államokat is.

A negyedik, ázsiai tigrisként emlegetett gazdaság, Tajvan is jelezte korábban, hogy betartja a korlátozásokat.

Ma reggel még jobban elszigeteltük Oroszországot a nemzetközi pénzügyi rendszertől. Partnereinkkel és a G7-ekkel együttműködve eltökélt szándékunk, hogy a lehető legszigorúbb gazdasági intézkedéseket foganatosítsuk Putyin elnök ellen Ukrajna elleni undorító kampánya miatt. Putyinnak el kell buknia.

- üzente a Brit miniszterelnök.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Rizikó: Bölcs! Nyugodtan foglalják el amelyik államot akarják, nem szabad szólni nekik! Ez a Krim esetében megtörtént! Eredmény? Ma Ukrajna, holnap mások!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Rizikó: Most láttam a felvételeket, a "a dicső orosz hadsereg" lakótelepeket bombáz, civileket gyilkol! Verje meg őket a Teremtő! Ezeknek nincs családjuk, gyerekük? Gyilkosok! Luhanszk maga döntött, hogy harcol, orosz támogatással!
csagyi
@Németh István: AMIT LEÍRSZ ABBAN CSAK EGY SZÉGYELNI VALÓ VAN! AZ PEDIG,HOGY MAGYARUL ÍROD AHOGYAN A TÖBBI SZEMÉT BESZÓLÁSAIDAT IS.Van neked családod?
Rizikó
@Nessy: Ez még a visszafogott, úri hadviselés. Azt ne érjük meg, hogy a tüzérséget bevessék tömegesen. Akkor Kijev rommező lesz.
kereső
Miért is szent és sérthetetlen az orosz állam többségi tulajdonában álló bank? Mert 2019-ben a magyar kormány javaslatára a 133 bátor azzá tette.

"A fideszes kétharmad 2019-ben szavazta meg az IIB magyarországi jogállásáról szóló törvényt. Néhány paragrafus a jogszabályból:

„A magyar hatóságok vagy egy közhatalmat gyakorló személy a Bank beleegyezése és a Bank által jóváhagyott feltételek nélkül nem léphet be az Ingatlanba abból a célból, hogy hivatali kötelességét teljesítse vagy végrehajtson bármely jogi eljárást vagy bármilyen melléktevékenységet végezzen, mint például magántulajdon lefoglalása.”
„Az Ingatlan sérthetetlen, és a Bank kizárólagos ellenőrzése és fennhatósága alatt áll, mely bármilyen szabályt kialakíthat, ami ahhoz szükséges, hogy az Ingatlanban a tevékenységét gyakorolja.”
„A Bank tulajdona és eszközei, bárhol is helyezkednek el és bárkinek a tulajdonában vannak, mentességet élveznek a lefoglalás, a házkutatás, a hatósági igénybevétel, az elkobzás, a kisajátítás minden formájával szemben, akár végrehajtó hatalom útján, bírósági vagy törvényi úton bármely más módon elvennék, lefoglalnák vagy elvonnák azokat.”
csagyi
@Rizikó: Azt sem kívánjad amikor majd a fagyi vissza nyal. Az sem lesz kacagtató esemény..Amúgy:mire van ez a hozzáálásod? Talán egykor a II.VH után mi magyarok,a csehek,a lengyelek és "ma" a többi náció megakartuk támadni az oroszokat? Csak azért kérdezem mert itt-ott (is) elpusztították az embereket és az élő helyeinket. "Persze,azok is jogosak voltak"? Hányszor fogják még az orosz embereket belekényszeríteni értelmetlen háborúkba? Az orosz EMBER is nyugalomban és jól szeretne már végre élni! Vagy:még mindig ki kell szolgálniuk a diktátorokat.
Mindig félelemben tartjuk szegény orosz nagyhatalmat? Valami értelmesebbet kellene hozzá fűzni az eseményekhez.
Rizikó
@csagyi: Azért ez a véleményem, mert a tényeket összerakva ez jön ki. A Nato nem ad garanciàt az oroszoknak, hogy Ukrajna nem lép be. A románok, lettek, litvánok már belêptek és oda az amerikaiak atomot visznek.
Putyin, ha kapott volna garanciàt, hogy Ukrajna nem lesz Natobtag, most nem lenne háború.
Ez a Nato, de főleg az USA bűne. Na ezért ez a vêleményem. Tudod, gondolkodom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.