A Twitterre került ki ismét egy videó, amelyen egy alig 21 éves katona kihallgatása és üzenete látható.

Tragikus képsorok: "Gyerekeket" küld a biztos halálba Putyin – videó

A fiatal katona beszélgetése az őt kihallgató tiszttel az alábbiak szerint zajlott. Többen is megjegyezték, hogy van valami elképesztően brutális abban, hogy a fiatal katonán egy rajzfilmfigurás póló van a katonai egyenruha alatt. Kommentekben többen is megjegyzik, hogy a legtöbb áldozat hasonlóan fiatal.

Úgy néz ki, a Putyin féle hadvezetés 18-20 éveseket küld a szinte biztos halálba. Több videón is látszik az, hogy nem is nagyon akarnak harcolni az orosz katonák, inkább megadják magukat. 

Az Ukrán Védelmi Minisztérium pedig folyamatosan osztja meg azokat a képet, hogy a civil lakosság hogyan tud tankot, páncélozott járműveket megsemmisíteni és hogyan küldheti a pokolba azokat a megszállókat, akik nem adják meg magukat.

- Az Orosz Föderáció katonája vagyok, *kimondja a nevét*. Születési évem 2000. Katonai egységem 52/634. Felhívok minden szolgálót, hogy ne menj be Ukrajna területére, és ne harcolj.

- Miért?

- Amint átmentünk az *ukrán* az oszlopra lőttek.

- Melyik ország határát lépted át?

- Belgorod városából indultunk.

- Melyik területre?

- Ukrajna területére. Ránk lőttek, én kórházba kerültem. A kórházban volt egy sebészet. Most Poltavában vagyok, fogságban.

B@sszad meg! Gyerekpólót visel, "Madagaszkár" rajzfilmfigurával. Értitek, korcsok? Ti kib@szott gyerekeket küldtök Ukrajnába meghalni!

- írta hozzá egy Ukrajnában harcoló katona.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Aki Én: Hiába trágárkodsz (ismét, ez kezd ellentmondani annak a képnek, amit szoktál magadról általában mutatni), abban igaza van itt néhány kommentelőnek, hogy egy 21 éves ember már nem gyerek. Az mondjuk tény, hogy egy 70 éves apának a 40 éves gyereke is "gyerek" marad örökké, miközben mégsem gyerek már. Én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy teljesen mindegy, hogy a 21 éves vagy a 40 éves hal meg ebben az átkozott háborúban, mind nagyon sajnálatos és szomorú, pedig csak egy valakinek kellene elpatkolnia és megoldódna minden...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Egy felnőttkorú emberre ne mondjuk azt, hogy gyerek. Aggastyánokat kellene háborúba küldeni, mert nekik már úgyis mindegy? A baj a háborúval van, azokkal, akik ezt szorgalmazzák.
Aki Én
@division: A világ több pontján még alkoholt sem fogyaszthatna 21 éves koráig. Tehát nem én teszek különbséget.
De ha 19-21 évesen apa vagy anya lesz valaki, még akkor is gyakran mondják, hogy ,,szinte gyerek".
Ne állítsuk be úgy, hogy én nem látom reálisan.
19-21 éves embereknek nem kell meghalni, de főleg nem egy elmebeteg háborújában.
Én mindegy, hogy felnőttnek vagy gyereknek nevezzük ezeket a nagyon fiatal embereket.
De látom, megértetted a lényeget...
Aki Én
@Namely: Több pontban igazat adok, de nem erről van szó. Megint megindult a billentyűd.
Nem is gondolom, hogy 19-21 évesen ezeket fel tudja fogni valaki. Az sem biztos, hogy önként választották.
De mindegy is, hiszen ha ő választotta ha nem, attól még fiatal, tehát sajnálkozhatunk.
Én is kifejtettem már a véleményem.
Ezt a ,,haza érdekeinek védelme" dumát ebben az esetben nem is értem...
Vagy inkább nem akarom.
Namely
@Aki Én: "Ezt a ,,haza érdekeinek védelme" dumát ebben az esetben nem is értem..."
Oroszországot körbekerítette a Nato. Az usa anno nem engedte be őket a Nato-ba, pedig be akartak lépni. Miért? Mert akkor semmit sem tehetett volna az ellen, hogy az EU és az oroszok megtalálják a közös hangot. Márpedig a nyugati know how és az orosz nyersanyag együtt világhatalmat jelentene. Ezért a jenkik mindent megtesznek azért, hogy minél jobban elmérgesedjen a viszony a nyugat és az oroszok között, plusz szítják az eu-n belüli ellentéteket is, és a legtehetségtelenebb szolgákat nyomják vezető pozíciókba a bürokraták közül (világbotrány, hogy az EU vezető tisztségviselői tanácsokat fogadnak el amerikaiaktól és meghallgatások vannak közöttük).
Az oroszok, amennyiben már nem lenne pufferzóna a nato és közöttük be lennének szorítva, és sakkban lennének tartva. Nekik kell kb 3-400 km a biztonsághoz. Ezek katonai szempontok. Egyszerű országvédelem.
Ezért az orosz haza stratégiai érdeke, hogy Ukrajna min semleges legyen. Olyan, mint anno volt Kuba a jenkiknek. Ők sem tűrhették, hogy a partjaiknál szovjet rakéta legyen.
Az oroszok sem tűrhették. Azért is állt ki azonnal Oroszország a belorusz helyzetért.
Nekünk az lenne a legjobb, ha szoros együttműködés lenne az oroszokkal EU-s szinten. Hosszú távú közös érdekünk lenne, ahol az európai agy elintézné, hogy pl ne legyenek gázviták, mert Ukrajna megorrol valamiért, stb. Nem EU tagként és nem a jelenlegi Unióval, hanem min 2 Unió, inkább 3 (Nyugat, dél, kelet a fejlettség és kultúra szerint), plusz Oroszország.
A jenkik akkor lesznek igazán bajban, ha Kína és Oroszország teljesen egymásra találnak. Akkor Kínának szabad keze lesz a távol-keleten.
Aki Én
@Namely: Nagyon kimerítő választ kaptam, habár nem pontosan így nem értettem.
Arra gondoltam, hogy míg az oroszokra rá lehet fogni a hazavédelmet, a sok fideszes agymosott miért nem látja ezt ukrán részről? Legalább annyira.
Namely
@Aki Én: Látja ezt mindenki, csak nem nekik szurkolnak. Az ukránok is a hazájukat védik, csak semmi esélyük, mivel elszámították magukat. Azt hitték, hogy a nyugat majd kiáll értük. Ki is áll: szavakkal és raktári szeméttel. Én sem sajnálom őket, megérdemlik amit kapnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.