Az Oscar-díjas színész egy dokumentumfilmet forgatott az orosz-ukrán háborúból, Lengyelország felé hagyta el két kollégájával az országot.

A Huffintgton Post nyomán a hvg.hu arról számolt be, hogy gyalog, a kocsiját is hátrahagyva távozott hétfőn Sean Penn Oscar-díjas színész Ukrajnából, aki azért érkezett az országba, hogy dokumentumfilmet forgasson a háborúba átváltó konfliktusról.

Sean Penn autóját hátrahagyva távozott Ukrajnából

Fotó: Twitter/Sean Penn/videórészlet

A cikk szerint Penn és két kollégája az út szélén hagyták az autójukat és a csomagjaikkal több kilométert gyalogolva érték el a lengyel határt.

Sean Penn a Twitteren osztott meg egy fényképet, melyen egy hosszú autósor mellett sétál az úttesten. A bejegyzésben a következőket írta (a hvg.hu fordítása szerint):

Szinte mindegyik autóban csak nők és gyerekek vannak, a legtöbben bármiféle poggyász nélkül, és az autójuk minden tulajdonuk

– írta.

Lengyelországba az elmúlt héten közel 280 ezer menekült érkezett Ukrajnából, nagy többségük nő és kisgyerek, ugyanis a 18-60 év közötti férfiakat nem engedik ki az országból, és nagyon sokan amúgy is maradni akartak az oroszok ellen harcolni.

Sean Penn munkásságáról az ukrán elnöki hivatal is megemlékezett a Facebookon.

Sean Pennben megvan az a bátorság, ami sokakban, főleg a nyugati politikusokban nincsen

- írta az elnöki hivatal a bejegyzésben (a hvg.hu fordítása szerint). Azt is hozzátették, hogy a rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy megeörökítse az eseményeket és megmutassa, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát. 

Penn a film készítése során politikusokkal, újságírókkal és katonákkal is találkozott, már novemberben is volt forgatni Ukrajnában, és a harcok kitörésekor is az országban tartózkodott.

Forrás: huffpost.com, hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Csizmás Kond: vèletlen lájkoltam,mert úgy fel tudjátok húzni az embert,hogy azt sem tudja mit csinál
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Csizmás Kond: "Az se a bátorságuk bizonyításáért mennek hanem ölni." A tudósítókra gondoltam.
Málna
@Horizont: Az nem kötözködés, ha megkérdezek valamit, amit nem értek. Csak azért érzed annak, mert nem tudtál rá értelmes választ adni. És ezen már megint felhúztad magad.
Csizmás Kond
@Málna: ...ja...azoknak meg a pénz értékesebb mint az életük. Egy háborúról csak úgy lehet tiszta átlátással közvetíteni ha felülről nézed mint a sakktáblát.
It csak azt látják hogy lőnek meg robban minden de az előzmények a kifejletek stb az nem látszik. A haditudósító bármely oldalon az illető hadsereg bizalmasa, tehát egyoldalúan közvetít a választott sereg javát és igazát hangoztatva. Csak azoknak szolgál izgalommal akik szeretik nézni a csonka emberi maradványokat, a szétrombolt épületeket stb...mert ő azt közvetíti.
Málna
@Horizont: Most nézd meg, milyen hisztit vágtál le már megint egy ártalmatlan kérdés miatt...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.