A Kreml egyik tanácsadója szerint is le kellene állítani az inváziót

A Kreml tanácsadója szerint le kellene állítani az inváziót
Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Andrej Kortunovot, a Kreml egyik külpolitikai tanácsadóját is váratlanul érte Oroszország Ukrajna elleni inváziója – írja a Telex.hu.

Mindeddig kizárólag az orosz intézkedések védelméért és a kompromisszumok megtárgyalásáért állt ki a nyilvánosság elé. A Sky News nemrég közzétett interjújában férfi őszintén vallott arról, mit érzett mikor először meghallotta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – számolt be róla az Index.hu.

Sokáig úgy gondoltam, hogy egy katonai művelet nem valósítható meg. Nem volt hihető

- mondta. Kortunov szerint Oroszországnak mindenképp lépéseket kell tennie a háború mielőbbi befejezése érdekében.

Az én tanácsom ma az lenne, hogy a jelenlegi helyzetet tekintve a tűzszünet legyen a legfőbb prioritás. Meg kell állítanunk a konfliktust. Először is tárgyalóasztalhoz kell ülnünk nemcsak Ukrajnával, hanem a Nyugattal is

– mondta.

Hozzátette, nem érti Vlagyimir Putyin orosz elnök logikáját.

Nehéz belelátnom a gondolkodásába, hogy mit gondolt valójában, amikor meghozta ezt a döntést

– mondta.

Elmondása szerint ezt nem sokan tudják megmondani jelenleg az orosz vezetésből, ugyanis Putyin egy „aprónyi körre szűkítette a tanácsadói körét”, így az olyanokat, mint Kortunov, aki a külvilággal való nagyobb integrációt és a nagyobb jólétet szorgalmazta, kizárták.

A tanácsadó szerint az orosz elnököt körbevevő embereket is jellemezte:

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a cél neve a fejlesztés, de el tudom képzelni, hogy Putyin úr körül néhány ember azt hiszi, hogy a cél neve a túlélés.

Andrey Kortunov szerint elengedhetetlen, hogy Oroszország lépéseket tegyen a háború mielőbbi befejezése érdekében, és amennyiben kihasználná tanácsadói státuszát, azt ajánlaná az orosz elnöknek:

A tűzszünet legyen a legfontosabb.

Forrás: Index.hu, Telex.hu
Címlapkép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ..te ismét túlliheged...olyasmiket képzelsz hozzá ami próbálja a te látásmódodat igazolni...tévedsz Putyin is megoldgatta volna másképpen, sőt azt is hagyhatta volna hogy a nató értsd ezalatt amerikát, moszkvába telepítsen támaszpontot...
...és azt a paprikajancsit tőlem akár fel is magasztalhatod én akkor is minden halott ukrán gyilkosának tekintem...függetlenül attól hogy kinek tetszik vagy nemtetszik.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem ukrajna nem...mert te onnan veszed az időszámítást ...
Ukrajna amióta ez a cirkuszista van a polcon csak visszafelé fejlődött. Maghalt az ipar meghalt a mezőgazdaság és csak azok az egységek működtek amelyeket a gazdasági amffia működtetett legyen az olaj bányaipar mezőgazdaság vagy akármi. Egész elnöksége alatt csak pusztította az országot és zsidó létére kiélezte a nacionalizmust, hogy a gazdasági hanyatlásokat feledtetni tudja egymás ellen uszította a saját országa nemzetiségeit...mert ez volt a parancs. Én a kilencvenes évek bégén voltam kint kievben egy valakivel aki azután is rendszeresen járt ki üzletkötésekre, és elmondta hogy csak azóta mit változott az ország a rend a kereskedelmi és üzleti divat ég és föld...mert ez a kis faszávalzongorázó mitugrász az amerikai slepjébel együtt nem az ország irányításával és működtetésével foglakozott hanem kiszolgálta a főnökei igényeit...fél ukrajnát eladta a többit csak azért nem mert nem kellett senkinek. az utolsó húsz év legnagyobb maffia és korrupciós ügyletit mind ukránok bonyolították le az egész világon...még az ottmardt orosz hadifelszerelést is a maffia adta el..persze gondolom abból ő is részesedett de az ország egyre jobban süllyedt...hát ez az akit nagyratartasz.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem hiszem és nem is tudom. Ha a történelmet komolyabban vennéd rájönnél hogy egy nemzettelen nemzetnek miért fontos a nemzeti haza...ezért harcolnak nem a mitugrászért.
És tényleg nincs megbocsájtás annak aki háborút indít...néz utána az ukrajnai majdanoknak...és hogy kik voltak az elindítói az egésznek ami úgy a kilencvenes évektől háboruzásokban torkollt ukrajnában...csak ezt sem a balos média sem nyugat nem közölte és így nem tudhatsz róla.
justhpeter
@Horizont: 19:31: Teljesen egyetértek, Putyin valamennyi háborúban elhunyt gyilkosa. Egy háborús bűnös !!!
Qqberci
"A Kreml egyik tanácsadója szerint is le kellene állítani az inváziót"

Temetéséről később intézkednek...
magyar1
@Csizmás Kond: A majdani forradalmat sorosgyurka intézte - nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.