Megtiltják a kettős állampolgárok bármilyen hivatalviselését az országban - derült ki egy csütörtök este kihirdetett elnöki rendeletből.z elkövetkező két hónap során az ukrán kormány a nemzetbiztonsággal, Ukrajna Védelmi Szolgálatával (SZBU) közösen felméri, hogy hány kettősállampolgárt érint a rendelet, majd fél éven belül beterjeszt egy olyan törvényjavaslatot, amely alapján a kettős állampolgárok nem viselhetnének állami hivatalt, önkormányzati tisztséget, stratégiai fontosságú állami vállalatokban vezető pozíciót és nem ismerhetnek meg államtitkokat. Az elnöki rendelet a gyakorlatban a kelet-ukrajnai orosz-ukrán kettős állampolgárok mellett rendkívül súlyosan érinti a kárpátaljai magyarságot.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Az ukrán neonácik beletörlik a lábukat a magyar zászlóba majd felgyújtják! Közben.. Beregszászon járókelőket provokálnak a radikálisok.. letépték a Magyar zászlót a városházáról, amit fel is akartak gyújtani, de a hatóságok megakadályozták.. www.facebook.com/beata.albertkovacs/posts/5267451956618412
Qqberci
@peterkelemen: Ukrajnában eleve tiltott volt a kettős állampolgárság, de Vikkancs szart bele és rádumálta a magyarokat, hogy az nekik milyen jó... Most meg komolyan szívnak miatta...
bencemacska
@Qqberci: Pedig csak neki hozott a konyhára /kétharmadot/!
Kíváncsi vagyok idén mennyit hoz. Ahogy arra is, mit beszéltek 5 órán át. Csak nem a júdás pénzen alkudoztak?!
Nessy
@Qqberci: Érdekes lesz, ha Ukrajna orosz fennhatóság alá kerülne, ami nem lehetetlen. amikor külügyérünk Putyinnak előadást tart a kárpátaljai magyarok nyelvhasználatával, és jogaival kapcsolatban! Esetleg még azt is elmeséli, hogy a határon túli magyarok a Magyar nemzet részei..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.