Kiszivárgott egy megrázó hangfelvétel.

„Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket” – Így bánnak Oroszországban a háború ellen tüntetőkkelFotó: Alexander NEMENOV / AFP

A Novaja Gazeta című orosz lap hozta le a nagyjából tízperces hangfelvételt, amelyen egy tüntető kihallgatását követhetjük végig. A vallatás közeben végig bántalmazzák és alázzák a rendőrök a 26 éves Alekszandra Kaluzsszkih-et, mert a háború ellen tiltakozott. A hétvégén 4300 embert állítottak elő Oroszországban hasonló okokból – írja a 444.hu.

A tüntető a kihallgatás során többször is hivatkozik az orosz alkotmány 51. pontjára, ami alapján egy állampolgárnak nem kötelessége önmaga ellen vallani.

A vallatók a felvétel alatt többször egyértelműen megütik a fiatal nőt, de arról is hangot ad, amikor a haját húzzák, emellett a telefonját is széttörik. A bántalmazás mellett a kihallgatóktól – férfiak és nők is vannak köztük – ilyen mondatok hangzanak el:

Nézd meg a melleidet, úgy lógnak, mint a tőgyek, majd majomnak nevezi.

Ez egy szarházi. Egy senki. Mit gondolsz, mit kapunk mi ezért? Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket. Ennyi. Putyin a mi oldalunkon áll! Ti Oroszország ellenségei vagytok, a nép ellenségei. Mindjárt agyonverlek, kész, annyi volt. Még jutalmat is kapunk érte.

Valami baj van az agyaddal.

Kaluzsszkih-et végül elengedték. A Novaja Gazeta követeli, hogy a belügyminisztérium vizsgálja ki az esetet. A lap a legnagyobb független hírforrás, ami megmaradt Oroszországban – hogy meddig működhetnek, az kérdés.

Forrás: 444.hu
Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Úristen! Nesze neked keresztény Magyarország! Öld meg, akinek más a véleménye mint neked, és a kormánynak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Toller Béla: "A kis tehén agymosott"

Az ki van csukva. Legfeljebb kiöblítették a fejét...
Baker
Olyan, mint a demokrácia - olyan mintademokrácia.
Yoda69
Es orbannak ez a geci komcsi a barátja.
Emberek ébresztő!!!
Ne akarjatok az orosz útra térni!!!
orbant el kell zavarni áprilisban, különben nálunk is ez lesz.
Oda lesz a szabadságunk örökre!!!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 13:16
Simán,az eu-ban ott az egyik legmagasabb az egy főre jutó jövedelem.
Ezzel megint csak azt bizonyítottad mennyire nyomorék a gondolkodásod.
Azért putyinisztánban a telódat bármikor elvehetik az utcán a rendőrök ellenőrzésre,hogy miket írsogálsz rajta.Aztán ha szerintük nem jót akkor 5-10 év sitt,vagy mehetsz harcolni,mert besoroznak.
Toller Béla
Ne feledjétek orosz rendőrök, hogy az opricsnyina tagjai sem végezték ágyban, párnák között. Arrafelé az adok a kapoktól függ !
Nyírfa
Ezeknek a rendőröknek van vajon családjuk? A saját gyerekükkel is így bánnak? Mi kell ahhoz, hogy egy emberből veszett állat váljon? Hajlam? Nevelés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.