Nyomást kell gyakorolnia Kijevre az Európai Uniónak a humanitárius jog tiszteletben tartása érdekében – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn telefonon tárgyalt az Európai Tanács (ET) elnökével, Charles Michellel.

Putyin: az EU-nak nyomást kell gyakorolnia Kijevre
Fotó: Youtube

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint Putyin felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz fegyveres erők már többször is fegyvernyugvást hirdettek annak érdekében, hogy a polgári lakosságot humanitárius folyosókon át kimenekítsék az ostromlott ukrán városokból. Az orosz elnök szerint az evakuálást az orosz erők által ostromgyűrűbe vett városokból "az ukrán nacionalista zászlóaljak" akadályozzák, amelyek, mint mondta, erőszakot alkalmaznak a civilekkel szemben, és provokációkat követnek el.

A Kreml szerint Putyin "felhívta az Európai Uniót, hogy ténylegesen járuljon hozzá az emberek életének megmentéséhez, gyakoroljon nyomást a kijevi hatóságokra, és vegye rá őket a humanitárius jog tiszteletben tartására".

Putyin a Narendra Modi indiai kormányfővel folytatott hétfői telefonbeszélgetése során ígéretet tett arra, hogy az orosz fegyveres erők mindent meg fognak tenni a Szumi ukrán városban rekedt indiai állampolgárok evakuálása érdekében. Modi kifejezte készségét, hogy a konfliktus mielőbbi rendezéséhez bármilyen módon hozzájáruljon.

Indiai tájékoztatás szerint Modi üdvözölte a Moszkva és Kijev között megindult tárgyalásokat, és közvetlen kapcsolatfelvételt szorgalmazott Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között.

Az orosz digitalizációügyi minisztérium közleményt adott ki azoknak az állításoknak a cáfolatára, amelyek szerint Oroszország le akarna csatlakozni az internetről.

A tárca szerint az a kormányhivataloknak szétküldött távirat, amelyre a hír terjesztői hivatkozni szoktak, olyan egyszerű "kiberhigiéniai ajánlásokat" tartalmaz, amelyek segítenek a hatékonyabb munkaszervezésben, az erőforrásoknak a rosszindulatú forgalomtól történő megvédésében, a szolgáltatások és domainnevek fenntartásában.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn újabb részleteket tett közzé a korábban Igor Konasenkov katonai szóvivő által hangoztatott állítással kapcsolatban, miszerint Ukrajnában amerikai finanszírozású katonai biológiai kísérletek folytak. Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka szerint egy több mint 30 biológiai laboratóriumból álló ukrajnai hálózat a nemzetközi jog megsértésével, szintetikus biológiai módszereket alkalmazva, egyebek között mikrobák patogén tulajdonságainak felerősítésén dolgozott.

A tábornok azt állította, hogy a lvivi biolaboratóriumban pestis, lépfene és brucellózis kórokozóival, a harkivi és poltavai laboratóriumokban pedig diftéria, szalmonellózis és vérhas kórokozóival dolgoztak. Az orosz hadsereg birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva azt mondta, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium február 24-én, az orosz invázió kezdetének napján elrendelte a laboratóriumokban lévő biológiai anyagok haladéktalan megsemmisítését és a biológiai programok sürgős leállítását.

Kirillov a laboratóriumok munkáját összefüggésbe hozta azzal, hogy a kanyaró előfordulása százszorosára nőtt Ukrajnában, és hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, magas a kockázata a gyermekbénulás kitörésének az országban. Szavai szerint Ukrajna több ezer, elsősorban "szláv etnikumú" beteg szérummintáját küldte el az amerikai hadsereg Walter Reed Katonai Kutatóintézetébe a Covid-19 elleni gyógyszerek tesztelése ürügyén.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@Rizikó: Lehet, hogy producerként már forgat is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Putyler, Zelenszkij ne vegyen feleségül?...
Peller Anikó
Putyinka, nem elég a nyomás amit produkáltok? Akkor nyomás haza.
RonaGyuri
et már majdnem olyan pofátlan, mint a mi retardált dagadt törpénk! =))
lemon tree
Ez hülye!
Hogy meri?
Kit akar megvezetni?

Most már biztos, hogy vesztésre állnak az oroszok.
Ha elhúzódik, és jönnek a házról-házra harcok, a partizán akciók, az energetikai szankciók, akkor biztos!
Az utána jövő hidegháborús elszigetelődésről nem is beszélve...
verőce21
"az ukrán nacionalista zászlóaljak" akadályozzák az evakuálást... Érdemes volt nekik fegyvereket osztogatni?
Még ki is rabolják fegyveres bandák a határok felé menekülőket! Ennek is a tűsarkús humorista az oka!
Rizikó
Egyértelműen a háborús bűnös Zelenszkijt terheli a felelősség a halálokért és az őt támogató liberálfasiszta Eu t.
Eladott Ország
Putyin tényleg ennyire hülye, vagy csak tetteti?! Alzheimer-kóros.
Baker
Az EU szóljon már a civil menekülőknek, hogy ne akadályozzák az orosz lövedékek útját, mert harci cselekedetként értékelik és kénytelenek lesznek megtorolni!
Néro
Jól van! Megnyugszik a beteg! Amikor egy pszichopata diktátor, "diktátorozik".
Eladott Ország
Ime a hazug tróger bűnöző román cigány beszéde. Ez a szarházi már régen akasztófára érett, hogy rohadjon rá a műanyag lakat! Orbán Viktor 2007-ben még egészen máshogy gondolta a dolgokat. Egy velejéig rohadt...
www.facebook.com/inkorrektek/videos/652065522717276
Bástya Béla Elvtárs
@Rizikó: Lehet, hogy producerként már forgat is...
Eladott Ország
ma, 20:02 bocs; "Varga Mihály szerint az is Brüsszel hibája, hogy a forint történelmi mélypontra ért cikkhez szántam."
tudode
Mit is üzent őfélesége 2007-ben a fiataloknak!
.
Azt, hogy annak a bizonyos "dolognak" ajtót mutatot, a szabadság pedig nyugatról érkezik
.
Rongy'Ő, mongy'Ü

----- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo&t=9s
------------------
.
Oszt' az un.."bizonyos dolog" úgy vágta ki mostanában, mint a macskát melléktermékezni!
.
----- Megalázó kivonulás Orbán-Putyin találkozó 2022.02.01.
www.youtube.com/watch?v=GR3SoA5jg4U
---------------------
.
Ejnye, bajnye!
division
@Eladott Ország: Elnézzük neked, tudjuk, hogy Orbán fóbiád határtalan:-)) Pont mint Rona Gyuri barátunknak:-))) Nem így van?@RonaGyuri:
Amúgy meg Putyint csak egy dolog állíthatja meg, és szerintem mindenki tudja, mi az...
Nessy
Hogy mi van? Egyetlen városból sem tudtak a civilek menekülni, mert voltak szívesek az orosz katonák rakétával lőni az utat, a tűzszünet ellenére. Másrészt Ukrajna nem uniós állam. Ez a jő lélek egy hangyafülnyi szereptévesztésben van.
namihami
Amikor a qrva hiányolja az erkölcsös életet!
Nyírfa
@Eladott Ország: 20.11

Itt is jó! :)
Nyírfa
Sírjak vagy nevessek? Erre a pofátlanságra nem is tudok mit mondani...esetleg egy sorozatvető...
justhpeter
@division: Putyin egy háborús bűnös tömeggyilkos. Ez nem lehet vita. Az elmeállapota kérdéses. Szerintem kiskorában elfelejtették beoltani veszettség ellen.
Rizikó
@Bástya Béla Elvtárs: Nagyon meglehet. Valami sintér listája szerűt.
division
@justhpeter: Igen, egy aljas tömeggyilkos, és mellette még hazug is, lövet az ártatlan civilekre, gyerekekre. Atomot kéne dobni rá, egy olyat, ami csak őt és a csahosait ölné meg. Mondjuk milyenek azok a katonák is, akik zokszó nélkül rálőnek a menekülő gyerekekre? Lehet, nem csak Putyint kellene elintézni? A NATO nem léphet még, az a kérdés, Putyin mer e bármiféle támadást intézni olyan ország irányába, aki tagja a NATO - nak. Mondjuk remélem, addigra már a saját emberei elintézik, emlékezzünk csak a román esetre.
Istenakinincsen
Putyin tiszteletben tartja a"humanitárius jogokat"...úgy hogy embereket gyilkoltat meg.
Istenakinincsen
@Rizikó: Te vagy egy háborús bűnös te rohadék.
Yoda69
Hulye vagy putyin csak nem forogsz.
Az EU rad fog nyomast gyakorolni, mert te tiprod a humanitarius jogokat szaros csizmaval.
Lehet hogy porig rombolod Ukrajnat, de akkor sem nyerhetsz. Orokre elvagod magad es a az orszagod a vilag normalis feletol. Csak diktator hajlamu szovetsegeseid maradnak, olyan mint Kina, E.Korea vagy orbanviktor.
Veged van te aljadek!!!
Gazella
Putin olyan nyomást gyakorlod a fejedre, h alulról jobb látnod a világot!! Vénségedre már nem áll fel a himbilimbod és bekattantál agyilag.. te támadtad meg a másik országot! Még neked áll feljebb??
Neked medterlövész golyó kel, nem tudod vissza állitani a régi szovjetúniót azaz idő már el múlt. De vidd zsirhájodat is a mélység bugyrába...oda való ő is.. putin pincsi kutyája... jah meg lukasenkót is!! Mind diktátorok vagytok!!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: tegnap 20:11 ♦ Putyin: Seghülye vagyok ahhoz, hogy az országomban jólétet csináljak, úgyhogy inkább háborúzok. Nem tudjátok, dupla ágy van a Lenin Mauzóleumban? Hűtőláda kell majd ha darabokra tépik. Kásler a kolostordisznó archeológusa profin össze tudná legózni. Akár mellé is zárhatnák. Egy esetleges orosz bukás a mi mini zsebdiktátorunknak is nagy bukást jelentene. Teljesen átvette a Putyini módszereket és azt a "normát", amit Putyin képviselt. Ezt emelte fel, mint a jövő erejét, ezzel hitegette a híveit is. Nagyjából minden ország szemében páriává váltunk, és ha bukik Putyin rendszere, egyetlen "példakép" sem marad a térképen - marad Kína. Annak messze vagyunk és túl kicsik is - nagyon nem lehet velük szövetségben a világot megváltani. Mégiscsak a haldokló Nyugat marad, csak oda ő már nem tud visszasorolni. Így függnek össze a külpolitikai tényezők egy kis ország esetében. Valaki szólhatott volna neki jóval korábban is, de hát ugye ő egy zseni, neki senki se mondja meg, mi a tuti...
uploads.disquscdn.com/images/64c076649cf14824ed65e665e909ba6437775492c215461580ef5220d3440227.jpg?w=800&h=548
Eladott Ország
@sgl: ma, 07:10 ♦ Mind a kettőre érvényes a háborúzás és a permanes osztályharc. A bolsevikokra már a téli palota ostroma óta. Amikor Orbán azt mondja győztünk: 1) nem biztos hogy győztünk; 2) lehet, hogy verseny sem volt; 3) lehet, hogy ellenfél sem volt...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121687097_843556366388786_1781623734449557130_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Oy--AvfiAc8AX9KzFVX&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9Bl_8Klp9VyogeuowxcPcEyWqrV5Rpw1XNukShHtLJdQ&oe=624CA1D0
Rizikó
@Istenakinincsen: Ne válaszoljak hülyegyerek, mert megint megszégyenülsz!
kereső
Nagy az én dilemmám. Ki tanult/tanul kitől?? "vádold meg azzal az ellent, amit te magad teszel, vagy tenni szándékozol"!!!
Hölgyek/Urak. Nem ismerős ???
Eladott Ország
Putyin padlóra került, innen már nem fog tudni felállni. 70 éves. Ennek már akkor se áll fel, ha fejre áll. Putyin magányos, tudja, hogy nem szereti senki. Az országa csóró, nincs mire büszkének lennie. Aki hozzá dörgölődzik (Orbán és társai), az is csak a saját bőrét, hatalmát mentené általa, potyalesők. Irigy a fejlődésre, az összefogásra. Megbecsülésre, tiszteletre vágyik, csak hát nincs miért. Ez a háború sem dicsőséget hoz, nem nagyságát bizonyítja, ahogy várta, hanem szégyent, megvetést hoz rá. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb. A mi pávatáncos, sunyi lókupecünk, vagy egy KGB-s pszichopata. Egy KGB-s pszichopata, egyértelműen. Ehhez képest a miénk egy ártatlan gyökér. Persze nem a szándékai, inkább a korlátozottabb lehetőségei miatt.
uploads.disquscdn.com/images/69013dcb9b53931d19cc082c8d55f3354c4e6c27ed3a73bcb51ec43d63b74856.png?w=800&h=616

"A mi farkunk is óra, aminõ
Tájékoztat, hogy mennyi az idõ.
Bejártunk vele egy élet-utat:
Tizenkettõt ütött, s hatot mutat."
ómió
Ugyan már! Brüsszelben a nemzeti kisebbségelnyomás az "ajrópai érték", nem holmi "humanitárius jog"!
Istenakinincsen
@Rizikó: ma, 07:31
Nálad nagyobb szégyen nincs!Szégyellek téged te nyomorult.
Rizikó
@Istenakinincsen: Te csak told a gyilkosok szekerét libsi. Majd megsimogatnak a gazdáid!
ómió
@Eladott Ország: Látod! Az efftársaidnak - nyilván "merő hazafiságból" - sikerült a Magyarországnak járó helyreállítási pénzek visszatartását "kivívniuk"! Már ezt is oda "időzítitek, ha - ne adj Isten - nyernétek, legyen kéznél ellopnivaló, ahhoz a Böszme efftársatok által megtestesített korrupciótokhoz, kleptokráciátokhoz, ami 2008-ban még államcsődöt is "kivívott" nekünk? Ezt az "efftársi gondoskodó előrelátást"!!!
Istenakinincsen
@Rizikó: Sajnálom anyukádat:(
Kik a gyilkosok te szerencsétlen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.