Az Egyesült Államok betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot, ezzel újabb nyomást gyakorolva Moszkvára az ukrajnai invázió megtorlásaként – jelentette be kedden, a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

Biden bejelentette! Az USA betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot

Fotó: Nicholas Kamm / AFP

"Ma bejelentem, hogy az Egyesült Államok az orosz gazdaság fő ütőerét veszi célba. Betiltjuk az orosz kőolaj, földgáz és valamennyi energiahordozó importját" – fogalmazott Biden. "Ez azt jelenti, hogy többé nem fogadjuk az orosz kőolajat az Egyesült Államok kikötőiben, és az amerikaiak újabb erőteljes csapást mérnek Putyin hadigépezetére" – tette hozzá az elnök.

Hangsúlyozta, hogy ezt a döntést Washington a szövetségeseivel "szorosan egyeztetve" hozta meg. "Nem járulunk hozzá Putyin háborújának támogatásához" – fogalmazott.

Biden bejelentette, hogy az újabb szankcióknak "az Egyesült Államokban is meglesznek a költségei". Az elnök úgy fogalmazott: "a szabadság védelme nekünk is pénzbe fog kerülni". Felhívta a figyelmet, hogy a törvényhozás demokrata párti és republikánus képviselői is elfogadták ezt és egyetértettek abban, hogy "ezt meg kell tennünk".

Az elnök elismerte, hogy Ukrajna orosz inváziója már most is érinti az amerikai családokat, például az emelkedő üzemanyagárak miatt. "Putyin háborúja már most is sújtja az amerikai családokat a benzinkutaknál. Amióta elkezdte felvonultatni katonai alakulatait az ukrán határon, azóta a benzin (gallononkénti) ára 75 centtel emelkedett Amerikában és most tovább fog nőni" – fogalmazott Biden, aki hozzátette: mindent el fognak követni, hogy mérsékeljék az áremelkedést.

Az amerikai olaj- és gázipari vállalatokhoz szólva, Biden felhívta a figyelmet, hogy a háború "nem jelent ürügyet a túlzott áremelésekre" és a kormány nem fogja engedni, hogy "kizsákmányolják" az amerikai fogyasztókat. "Nincs itt az ideje a nyerészkedésnek és a túlárazásnak" – mondta az elnök.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Rizikó: Ez a cél ezért uszitotta egymásnak a két országot az usa!! Míg Trump volt az elnök erre nem volt sok esély! Hiába mondták hogy Trump vén bolond, de okosabb volt mint a mostani trottyos báb ")Ők ebből csak nyerni fognak nagyon sok pénzt!!!
Rizikó
@rokker33: Ezért kellet Trumpot eltakarítani csalással.
Ha ez így megy tovább, az egyetlen normális állam Európában Oroszorszàg lesz. Pedig nagyon nem kedvelem az oroszokat, de a végén még oda szorulunk.
Csizmás Kond
...csak nehogy bödönjanikát ezért a sajátjai verjék agyon...
rokker33
@Rizikó: az a baj hogy már mindenhová ezek a libsi patkányok kellenek,akiket pénzzel irányítani lehet és már nincs saját véleményük vagy döntésük!!! Ezért veszélyes minden országba ilyen seggnyaló bábokat beállítani! Mindenki már Brüsszelnek nyal a lengyel és magyar kormányon kívül. ..Nem jó irányba haladunk nagyon nem!
Rizikó
@rokker33: Pontosan. Ez a zsidó spekuláns, bankár kaszt amelyik a világhatalmat követeli magának és ezt a mi és őseink nyomorán és halálán szerezték. Most a mi életünkre, szabadságunkra, létünkre törnek és tesznek tönkre bennünket a beteg céljaik érdekében.
ómió
"Bájos", amint az egyik agresszor szankcionálja a másikat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.