A Szenátus előtt mondta el csütörtökön a CIA igazgatója, William Burns, hogy szerinte Putyinnak nincs szándéka az Ukrajna elleni háború tárgyalások útján való lezárására, és csak taktikai okokból egyezik bele a béketárgyalásokba – számol be róla a HVG.

Megszólalt a CIA igazgatója: Oroszország vegyi fegyvereket is bevethet

Elnézve Putyin eddigi pályafutását, és hogy gyengeségnek tartja, ha ki kellene táncolnia valamiből, amiben hisz, vagy ha be kellene ismerni a hibát, ez vélhetően egy hosszú menet lesz

– fogalmazott Burns.

A hírszerzés igazgatója kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak komolyan kell vennie azt a lehetőséget, hogy Oroszország esetleg vegyi fegyvereket is be fog vetni a háborúban, akár támadásként, akár úgynevezett hamis zászlós műveletben, azaz valótlanul az ukránokra fogva a dolgot.

Mindannyian pontosan tudjuk, hogy Oroszország számára ez is belefér, ezt már megtették a saját polgáraik ellen is, és legalábbis támogatták azt „Szíriában és mindenütt

 – mondta Burns.

Arról is beszélt, hogy Putyin egyfajta „propagandabuborékban” tartja az orosz népet hiszen teljes befolyása van az állami médiában, a független sajtót pedig ellehetetlenítette, de ahogy egyre több orosz katona hal meg vagy tér haza sebesülten, ahogy a háború gazdasági következményei elérik az átlagembereket, akkor mindenki látni fogja, mi is az igazság.

Forrás: HVG

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Ezt már ismerjük: Iraknak is voltak vegyi fegyverei, ezzel az ürüggyel követtek el katonai agressziót ellenük a jenkik és a britek.
Aztán semmit nem találtak.
De nem baj, elintézték annyival, hogy "há az iraki tudósok biztos eeeevitték".
magyar1
Nem olyan hülye Putyin, a saját emberei is ott vesznének. Hergelik az uniós vezetőket. A vegyi ás biológiai fegyverek mindig kétélűek.
ómió
Hát, ha a világháborút is kiprovokáljátok...!
Csizmás Kond
...az az ország aki teljhatalmúnak vallja magát a világon de ikyen hazugságokkal próbálja lejáratni az ellenfelét az egy pojáca. Ők katyvasztottak vegyifegyvereket ukrajnába de amint kiderült rá akarják kenni Putyinra...ilyen aljas csak a lecsó migráncsnemzet lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.