Március 20-án töltötte volna be a 72. életévét.

A Deadline cikkére hivatkozva arról számolt be a Telex vasárnap késő éjjel, hogy 71 éves korában meghalt William Hurt Oscar-díjas színész. A halálhírt a színész fia közölte az amerikai lappal. 

Elhunyt William Hurt Oscar-díjas színész

A 2010. február 18-án készült fotón William Hurt színész érkezik a "The Yellow Hankerchief" premierjére Los Angelesben, Kaliforniában. 

Fotó, címlapkép: AFP/Gabriel Bouys

William Hurt március 20-án ünnepelte volna 72. születésnapját, a színésznél 2018-ban diagnosztizáltak végstádiumú prosztatarákot, mely a csontokra is átterjedt. 

A cikkek szerint a nyolcvanas években három egymást követő évben is jelöltje volt a legjobb színésznek járó Oscar-díjnál Hurt, 1986-ban A pókasszony csókja,  1987-ben az Egy kisebb isten gyermekei, 1988-ban pedig A híradó sztárjai című filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjra (a díjat a 86-os alakítása kapcsán kapta meg). 2006-ban az Erőszakos múlt című film mellékszerepéért is jelölést kapott. 

Hurt az Oscar-díjon és az Oscar-jelöléseken túl egy BAFTA-díjat, a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színészének járó díjat, két Emmy- és hat Golden Globe-jelölést is begyűjtött a 45 éves karrierje alatt.

"A színész szerepelt a 2009-es A grófnő című filmben is, melyben Thurzó György magyar nádort alakította. A filmet a 16-17. századi Magyarország egyik legbefolyásosabb nemesasszonya, a „Vérgrófnő”-ként is emlegetett Báthori Erzsébet ihlette, aki a legendák szerint szűz lányok vérében fürdött.

Hurt a fiatalabb generációknak a Marvel-filmekből lehet ismerős. Ő játszotta Thaddeus „Thunderbolt” Ross-t, aki a Marvel Filmes Univerzumban az amerikai hadsereg tábornoka, majd az USA külügyminisztere. A színész először a 2008-as A hihetetlen Hulkban öltötte magára a szerepet, majd szerepelt az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, a Bosszúállók: Végtelen háborúban, a Bosszúállók: Végjátékban és a Fekete Özvegyben is" – olvasható a Telex cikkében.

Forrás: deadline.com, telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.