A nő az orosz Pervij Kanal élő műsorában rohant be egy háborúellenes felirattal a kezében, a szerkesztők hamar le is keverték az adást. A nőt azóta letartóztatták.

A Telex a Guardian nyomán arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij elnök hétfő késő esti beszédében kiemelte, hogy hálás azoknak az oroszoknak, akik a dezinformálás ellen harcolnak odahaza és igyekeznek megmutatni a valóságot a honfitársaiknak. 

Zelenszkij megköszönte a tiltakozását annak a nőnek, aki egy orosz tévé élő adásában mutatott háborúellenes feliratot

Fotó: YouTube/Sport_Life_Travel

Az ukrán elnök külön kiemelte azt a nőt, aki hétfőn az orosz Pervij Kanal ("Első Csatorna") műsorába rohant be a bemondó mögé egy háborúellenes felirattal a kezében – az élő részt a szerkesztők hamar le is keverték egy riportfelvételre.

Személyesen is köszönöm annak a hölgynek, aki bement az Első Csatorna stúdiójába a háborúellenes poszterrel. Hálás vagyok mindenkinek, aki nem fél tiltakozni. Amíg az országotok nem zárkózik el teljesen a világ többi részétől, és nem válik egy hatalmas Észak-Koreává, addig harcolnotok kell, és nem szabad elszalasztanotok egyetlen lehetőséget sem

- idézte a Telex Ukrajna elnökét.

A nőről annyit tudni, hogy Marina Ovsjannikovának hívják, és közösségi oldalán egy előre felvett videóban arról beszélt, az apja ukrán és a háború miatt egyetlen embert terhel felelősség, az pedig Vlagyimir Putyin. 

Ovsjannikova arra buzdította az orszokat, hogy menjenek ki minél többen a háború elleni tüntetésekre (ezeken eddig már több mint 10 ezer embert tartóztatott le a rendőrség), mert csak ők képesek megállítani ezt az őrültséget. Azt is elmondta, hogy szégyelli, hogy eddig kiszolgálta a propagandagépezete és nem tett ellene semmit.

A hírek szerint a nőt a tévés akciója után nem sokkal eltartóztatták, és akár 15 évnyi börtönt is kaphat "álhírek" terjesztéséért – írta meg a Telex egy korábbi cikkében a Guardian nyomán.

Forrás: theguardian.com, telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ruszkiországban is propaganda-tv van,pont úgy,mint nálunk. Bár most az ellenzék kapott 5,azaz ÖT PERCET,hogy beszélhessen. Ez a nő nagy dolgot csinált,mert a sitten akár ki is nyiffanthatják, vagy megmérgeződik, vagy felakasztódik, esetleg hátbalövi saját magát,akár többször is...Így megy ez putyinisztánban, és ha most hagyjuk,akkor előbb utóbb nálunk is ez lesz
ómió
Inkább mondana le, ha már "kivívta" ezt az övéinek!
human
A V, mint vérbosszú című filmből egy ide illő jelenet
youtu.be/zdCjrxS76NI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.