Az elmélet címe: Orbán terve.

Titkos megállapodás született Ukrajna felosztásáról? – Lengyelországban erről írnak a lapokFotó: Orbán és Morawieczki találkozója Madridban, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csütörtök este egy érdekes elméletet osztott meg a Facebookon Roman Giertych, Lengyelország egykori miniszterelnök-helyettese (2006-2007), Orbán terve címmel – vette észre a 444.hu. Az írást azóta több lengyel lap is átvette. A politikus az eszmefuttatásban választ keres a magyar és a lengyel kormány EU-ellenes szövetségének okára. Emellett az orosz-ukrán háborút is új nézőpontból értékeli.

Az ő megoldása: létezett egy magyar-lengyel-orosz titkos terv, Ukrajna felosztásáról.

A terv szerint az orosz hadseregnek a mostani háborúban nagyon gyorsan le kellett volna rohannia Ukrajnának a Dnyepertől keletre eső, jórészt oroszajkú felét. Néhány nap alatt, érdemi ellenállás nélkül bevonultak volna Kijevbe, megbuktatva Zelenszkij elnököt és a kormányát. 

Eközben Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként. A lengyelek Lviv központtal vehették volna ellenőrzésük alá Észak-Nyugat-Ukrajna nagyobbik részét.

Magyarország pedig Kárpátalján biztosíthatta volna a békét.

A terv szerint Ukrajna felosztása aztán állandósult volna, megadva az esélyt a lengyel és a magyar vezetőknek, hogy az országukat gyarapítva hősökké váljanak otthon, örökre bebetonozva hatalmukat.

Giertych szerint ezt a hódítást készítette elő a magyar és a lengyel kormányok állandó konfliktuskeresése az USA-val és az EU-val.

Azért mentek bele végeláthatatlan vitákba az EU bíróságának szerepéről, illetve ostorozták az amerikai befolyást, hogy ha eljön a területszerzés ideje, akkor a nyugatiak rosszallása és az együttműködés az oroszokkal ne legyen annyira bizarr fordulat sem otthon, sem pedig a külföldiek előtt. Giertych feltételezése szerint a Nyugat-ellenes gesztusok egyben jelzések voltak Moszkva felé, hogy megbízható szövetségesek irányítják a magyar és a lengyel kormányt.

Giertych szerint a szélsőjobboldali európai pártok tavaly decemberben tartott varsói, és idén január végén rendezett madridi találkozóin egyeztette Orbán a lengyel vezetőkkel a háborús terveket. Itt bevonták a francia elnökválasztásra készülő Le Pent is.

A terv utolsó simításait az elmélet szerint Orbán február 5-i moszkvai látogatásán végezték el,

amikor Orbán Viktor öt órán tárgyalt Putyinnal, hogy aztán csak annyit jelentsenek be, hogy áprilisban az MVM és a Gazprom talán leszerződik még egy kis gázra egymással. Putyin a találkozó után arról beszélt, hogy hazugság árán bővült a NATO 1997 után. Orbán Viktor szó nélkül vette tudomásul, hogy az orosz elnök szerint az országa nem lehetne tagja a nyugati katonai szövetségnek.

Csakhogy a titkos terv Giertych szerint nem sikerült, mert Ukrajna váratlanul keményen ellenállt az orosz támadásnak. Ezt látva a nyugati és a lengyel közvélemény is határozottan ukránpárti lett, és a lengyel kormány elengedte a felosztási tervet. Sőt, nem hogy elengedte, de még az élére is állt az ukrán ügy védelmének. Kaczynski, a kormánypárt elnöke és Morawieczki miniszterelnök keddi kijevi látogatásukkal mutatták meg, hogy már teljesen más forgatókönyvben hisznek.

Forrás: 444.hu
Fotó: Orbán és Morawieczki találkozója Madridban,  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most olvastam egy cikket Hitler és Sztálin titkos paktumáról, az 1939-s német és szovjet indoklásokat az inváziókról, és úgy néz ki, Putyin a bevált recept alapján indított inváziót Ukrajna ellen! Nincs új a Nap alatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@driv3r: Látom, megint az agyad helyére ment az "efftársi jólértesültség"!
Németh István
Mi a valósság nem nagyon tudjuk! De az biztos, hogy a lengyelek aljas viselkedése nem véletlen!
Nyerészkedési lehetőségeik vannak - ez többet ér a tisztességnél, a csehek, meg a szlovákok a románokkal a trianon okán pajtikolnak az eu-usa-soros beteg elméjűekkel! Az fel sem dereng náluk, hogy háborús bűnösként lesznek számba véve! Moslék egy politikai helyzetkép van >> manapság egy háború földrészeket tesz tönkre az ősidőkben két ország elintézte egymás közt a gondokat. Ez már nem divat az érdekeltségek rendesen anyagi vonzata mindenképpen döntő! Szar egy népségek lettünk > bocsánat a népségek egyes vezetői a moslék korrupt állatok, gyilkosok!!
Dr. Proktor
@Németh István: Nem rémlik neked hogy az első világháborút mi kezdtük és mi vesztettük el? Tanulj tínó...
Németh István
@Dr. Proktor: Két dolog vonatkozásában is tévedsz! Nem lehet a jelenlegi helyzetet összehasonlítani! Olybá tűnik a "tinó" tanulékony, mármint ezt nem nekem címezted gondolom a Kormánynak - ugyan is én nem tudok mit tenni! Aztán a kormány amit és ahogy tesz azt csak elismerni lehet! Gondolom ezt te is így értelmezed vagy esetleg magadat a gyerekeidet akarod a frontra a családodat a metróalagutakba küldeni!??? ejnye-bejnye!
Különben!! a lengyelek aljassága itt jön be mert a történelmi elviekben a "megbántottságukat" az oroszoknak tulajdonítva rehabilitációt akarnak! Ez nagyon nem ildomos, az az egy stimmel, hogy a Szovjet unió jogutódja az Orosz állam - de a többi nem a polgárháború témája! Könnyen előfordulhat, hogy a Varsói mezsgye kiegyenesítésre kerül, mint 45-ben! Mert megérdemlik!
telegdilaci
@Nessy:Ezért nem ítélte el Orbán egyértelműen a Putyin háborúját Ukrajna ellen mivel titokban felosztották Kárpátalját maguk között!
kereső
Nagyon úgy néz ki egyenlőre, hogy az "orbán -terv" dugába dőlt. Ezért is hepciáskodik druzsba peti, ezért viselkedik orbán minősithetetlenül az ukrán elnökkel szemben.Orbán a "béke követe, a béke galambja"- miközben bombákat szállit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.