A hírek szerint az áldozatok között van egy gyerek is. Több tucat sebesültet ápolnak.

A belgiumi VRT News cikke szerint vasárnap kora reggel, 5 óra körül a Hainaut tartománybeli La Louvière közelében fekvő Strépy-Bracquegnies településen az éves karneválon – amely a koronavírus miatt 2020-ban és 2021-ben elmaradt – résztvevői közé hajtott nagy sebességgel egy autó, amely több tucat embert gázolt el a rue des Canadiens-en.

Karneválozó tömegbe hajtott egy autó Belgiumban, hatan meghaltak

Fotó, címlapkép: AFP/Kenzo Tribouillard

A cikk szerint egyelőre nem utal semmi sem arra, hogy terrortámadás történt volna.

A lap az RTBF frankofón közszolgálati adó információira hivatkozva arról számolt be, hogy az autóban két fiatal ült, és a rendőrség elől menekültek – ezt azonban a rendőrség még nem erősítette meg. A médiaszolgáltató úgy értesült, a gázolás után nem sokkal megállították az autót, a sofőrt letartóztatták a rendőrök.

A cikk szerint az áldozatok és sérültek egy karneváli csoport tagjai voltak, akik a vasárnapi felvonulásra készültek a település sportcsarnoka közelében – az intézmény most válságközponttá lett alakítva. Jacques Gobert polgármester szerint több tucatnyian sérültek meg a gázolás során, húsz ember súlyosan, a halottak között pedig van egy gyermek is. A polgármester arról is beszámolt az RTBF-nek, hogy a tragédia után érkezett a helyszínre és látta az úton heverő halottakat és sérülteket. 

A VRT News helyszínen tartózkodó riportere szerint a településen furcsa a hangulat, az egyik karneválra érkezett csoport ugyanis abban az utcában dobol és zenél, ahol a halálos gázolás történt.

A The Brussels Times angol nyelvű belga lap szerint hat ember halálát megerősítették a hatóságok, és 12 súlyos, valamint 20-nál több könyebb sérültje van a gázolásnak.

Forrás: vrt.be, brusselstimes.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
De jól jött volna a KESMA-nak egy akármilyen vékony migráncs-szál. Nem lehet, hogy a gázoló valamelyik rokona egy afrikai migráncs szeretője?
teuton
Birom ezeket a fizetett fideszbirka trollokat. A media közölte, hogy a rendöri igazoltatas elöl menekülö (valszeg ittas/drogos) belga fiatalok voltak, de ezek a barmok mar rögtön migranst, vagy esetleg magat Sorost lattak a kormany mögött. De talan meg Gyurcsany is lehetett...
jesz
hát persze hogy nem terrortámadás volt...ott ennyi balfasz van?
teuton
@jesz: Itt is van eleg balfasz, ha a tükörbe neuel, akkor mar latsz is egyet...
jesz
@teuton: te majom, tőled nem is telik másra..olyan sötét vagy, mint vakond nadrágján a belsőzseb...
A neved is jellemző, gyűlölködő, fasiszta szarkeverő vagy.

Nem tűnt fel te vadbarom, hogy ott mi történt? Emberek haltak meg...de hiába is írom, a seggfejeddel ezt nem fogod fel
ómió
"Liberális szemmel" tuti "karitatív húzás" volt! Semmi esetre se terrorcselekmény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.