Több helyen is erdőtűz keletkezett a lezárt csernobili atomerőmű közelében – közölte az ukrán parlament az Európai Űrügynökség műholdas adataira hivatkozva. A helyiek radioaktív füst szétterjedésétől tartanak.

A híres csernobili atomerőmű az orosz-ukrán háború első napjaiban orosz fennhatóság alá került. Azóta az atomerőmű ukrán dolgozói éjt nappallá téve dolgoznak, hogy a háború ideje alatt ne történhessen semmi probléma az erőműben.

Breaking! Hatalmas tűz veszi körbe a csernobili atomerőművet

A csernobili atomerőmű – Fotó: Carl Montgomery / Wikipedia

Az összesen hét, különálló lángfészek több mint 2 négyzetkilométeres területet borított el – közölte az ukrán törvényhozás. Az atomreaktor körüli terület – a valaha volt legsúlyosabb polgári nukleáris baleset helyszíne – a háború kezdete óta orosz ellenőrzés alatt áll.

A tüzek valószínűleg az orosz hadsereg támadásai következtében, nevezetesen a tüzérségi belövések vagy gyújtogatás miatt keletkeztek – állítja az ukrán tájékoztatás. A beszámoló valóságtartalmát független forrás egyelőre nem erősítette meg.

A dpa német hírügynökség a jelentésében emlékeztetett arra, hogy a területen korábban már többször is volt erdő- és futótűz a múltban. Az atomerőmű romjai körül 2020 tavaszán nagyobb tüzek törtek ki. Akkoriban a hatóságok arról biztosították a lakosságot, hogy a tüzek nem jelentenek veszélyt.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler nem nyugszik addig, amíg össze nem hoz egy újabb nukleáris katasztrófát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Horizont: akkor miért nem jajveszékeltél, amikor 2020-ban is volt ott tűz? Ja, mert nem riogatott vele a náci, ukrán slepp.
Nessy
@Namely: Akkor nem analfabéta ruszki katonák, hanem szakemberek voltak az atomerőműben, akik tudták mit kell csinálni! A napok óta ott fogvatartott személyzet kevés, fáradt az eredményes probléma kezeléshez! Tudod, ha ott valami elszabadul, nem igazán foglalkozik a határokkal ! Akkor a szélirány szabja meg az útvonalat!
Namely
@Nessy: természetesen, ha éppen valamit fel akarnak fújni, akkor meg is teszik.
1. NEM az erőműben van tűz. Tehát tök mindegy, ki van a nem működő erőműben (amúgy analfabétának titulálni valakit azért, mert katona, több, mint bántó és szánalmas, azért mert orosz, még inkább).
2. A személyzet hetek óta van ott, ennyit tudok én, és azt, hogy az oroszok hoztak orosz szakembereket helyettük, melléjük.
Kérlek ne ülj már fel ennek a hangulatkeltésnek. 1000-rel megy, főként a nyugati média (is) mester benne.
Nessy
@Namely: Nem hiszem,hogy sok atomerőmű működésében jártas lenne köztük! Erre értettem, hogy analfabéta!
Nessy
@KisTehen: Még az épületek nagy része sem, nem az emberek! Aki meg nem halt azonnal, de sugárfertőzést kapott az később!
Namely
@Horizont: hát azt nem csodálom. De ezek szerint 2020-ban nem, amikor ennél nagyobb tűz volt. Én ezt kérdeztem. Korábban is többször volt tűz, de most megy a cirkusz, mint a brazil erdőtüzeknél, ott is politikai okokból. Amikor Izrael rombolt atomlétesítményt Iránban, Irakban, miért nem ment a cirkusz?
Itt egy környékbeli erdőtűz van, és máris megy a cécó, mert a mainstream ezt akarja harsogni.

@Nessy: ok, így már rendben, nem a katonát akartad leszólni. De a katonaságnál vannak katonai szakértők, akik kőkemény szakemberek: vegyészek, fizikusok, orvosok, geográfusok, stb. Oda sem az egyszerű közkatonát vezénylik, hanem a fizikusokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.