„Lövésekkel vagy akár szándékos terrorral” lépnek fel az akciók ellen. 

Hiába próbálkozik Ukrajna humanitárus mentéssel Mariupolban, az oroszok úgyis mindet ellehetetlenítikFotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Közel százezer civil rekedt a dél-ukrajnai Mariupolban „embertelen körülmények között” a folyamatos harcokban – mondta kedden késő este közzétett beszédében Zelenszkij. A beszédet szemléző telex.hu szerint az ukrán elnök a humanitárius akciókról is beszélt.

Már több mint egy hete próbálunk humanitárius folyosókat szervezni Mariupol lakosainak, azonban sajnos szinte minden próbálkozásunkat megszakítják az orosz megszállók, lövésekkel vagy akár szándékos terrorral.

– mondta el.

Hozzátette, hogy kedden az ukrán katasztrófavédelem egyik humanitárius segélycsapatát is túszul ejtették az oroszok a sofőrökkel együtt.

A nehézségek ellenére az előző nap 7026 lakost sikerült kimenekíteni Mariupolból.

Zelenszkij szerint „minden szinten” próbálnak tárgyalni az oroszokkal, hogy „békére kényszerítsék” őket – addig pedig „mindenhol teljes gőzzel” harcolnak a győzelemért. 

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Akárki is győz(ha jó ez a szó), a romokat ki fogja helyreállítani? az elvett életeket sehogy, a sok szenvedést sehogy, de a lerombolt épületeket, közműveket, kórházakat, iskolákat? Évekig hiány lesz néhány mezőgazdasági termékből, amit mi is megérzünk..
Akkor majd az unijó, meg az ensz újabb mozgalamat szervez, hogy adakozzanak a szerencsések?...
namihami
Amíg Putyuli a Szovjetunió, a cáratyuska és a Nagy Orosz Medve illúziójában él és annak visszaállítása az álma, addig ez reménytelen. A Putyuli ismét egy olyan államformát álmodott meg, ahol az orosz csak uralkodna és a többi nációtól várja, hogy kiszolgálja és eltartsa.
Persze, ha reálisan nézzük, ez a Zelenszkij is sokat tett az oroszokkal való belső kapcsolatainak rombolásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.