Ahogy jön a tavasz, egyre nehezebben birkóznak meg Ukrajnában az orosz katonák oszló holttesteivel – írta meg a Telex a CNN helyszíni riportja alapján. 

Nem tudják az ukránok, hogy mit csináljanak a rengeteg holttesttel

Fotó: Aris Messinis / AFP

A cikk szerint az oroszok nem nagyon akarják átvenni a halottaikat. Az ukrán erők szerint az oroszok eddig több mint 15 ezer katonát vesztettek el, bár ezt az orosz fél tagadja, és ők maguk ennél sokkal kevesebb katonai áldozatot tartanak számon. Az orosz védelmi minisztérium hivatalos álláspontja szerint 498 katona esett el. Nemrég azonban a Putyin-barát Pravda kiszivárogtatta, hogy állítólag több mint 9861 orosz halt meg, ami egészen összecseng a NATO-tisztviselők által tudott számokról. Később a lap visszavonta ezt a hírt.

A CNN szerint az ukrán kormány nemrég azt állította, hogy az orosz hadsereg mobil krematóriumokat küldött a halottai elégetésére, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint azért, hogy a katonák holttestét ne láthassák a családtagjaik. Emellett az ukrán állami vasúttársaság nemrég húsz hűtőkocsival látta el az ukrán hadsereget, hogy el tudják helyezni az elesett orosz katonákat. Három nappal később a vasúttársaság arról számolt be, hogy az oroszok végül nem csináltak semmit a hűtőkocsikkal és a halottaikkal. Az ukrán kormány közölte, hogy továbbra is várja az orosz hatóságok döntését a holttestek hazaszállításáról.

Miután az elesett orosz katonák hozzátartozói csak igen nehezen tudják meg, hogy mi történt a családtagjukkal, az ukrán belügyminisztérium létrehozott egy oldalt, ahol megosztják az elhunytak képeit és okmányait. A „Keresd a sajátodat” néven is ismert csatorna létrehozója és koordinátora az ukrán belügyminiszter tanácsadója, Viktor Andrusziv.

Azonban a legnagyobb probléma az, hogy mivel jön a jó idő, a melegben a holtestek sokkal hamarabb oszlásnak indulnak majd.

„Több ezer van belőlük. A háború előtt hideg volt az idő, rendben volt, de most gondjaink vannak... Igazából nem tudom, mit fogunk csinálni a következő hetekben”

– mondta Andrusziv a lapnak.

Forrás: Telex.hu, CNN

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Igazából nem tudom miért nem tudják őket összeszedni és egy tömegsírba elhelyezni. Aztán meg ha konszolidálódik a helyzet majd az oroszok ha akarják exhumálják őket és hazaviszik.
Gazella
@KisTehen: tudjuk isten nagy barma vagy!!!
Gazella
Tömegsírba.. azt ha kell az oroazoknak mennek és kiássak oket.
vacsi
A harcban elhunyt katonáknak - még az ellenségesnek is - nem kell megadni a végtisztességet?!
Németh István
Vonuljon az ukrán vezetés a nép irtóknak járó háborús bűnös börtönbe, a vagyonaikat ami az usa-ba van osszák szét az elhalálozottak családjai közt! MERT úgysem lesz rá szükségük az ítélet a számukra a halál! nem lehet más!
Németh István
Egyszerű!!!> álljanak le az uzánpótlás gyártásról! És lehetőleg ne nyírják ki a saját népük polgárait! KÉSZ !!! A MEGOLDÁS!
Ugyebár nem az usa-ba vannak a holt testek hanem náluk az ukránoknál! Az usa, csak röhög és azt várja, hogy csak leesik valami! ha más nem egy két repülőtárgy náluk is! Mert ugye kaphatnak ilyet a fegyverekért cserébe!
Végtisztességről beszélni egy hazaáruló a saját nemzetét semmibe vevő banda estében beszélni nem lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.