Egyre rosszabb a hangulat a Szövetségi Biztonsági Szolgálaton (FSZB) belül – ami a legalkalmasabb szerv az elnök megbuktatására.

„Az FSZB ügynökei nem akarnak visszamenni a Szovjetunióba” – Közeledhet a Putyin elleni puccsMikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Hétről hétre nő a kockázata annak, hogy Vlagyimir Putyint egy orosz biztonsági szolgálat által vezetett puccs során leváltják

– nyilatkozta a The Timesnak Vlagyimir Osecskin. Az emberjogi aktivista neve onnan lehet ismerős, hogy ő tárta fel az orosz börtönökben elkövetett visszaéléseket, ami miatt körözik is Oroszországban – írja a hvg.hu.

Arról is beszélt, az FSZB-ben egyre nagyobb a káosz és az elégedetlenség a meghiúsult invázió miatt. Ennek köszönhetően pedig Putyin pozíciója a Kreml élén egyre instabilabb.

Természetesen a nyugati szankciók hozzájárulnak az általános elégedetlenséghez.

Most ugyanis az ország magas rangú titkosszolgálati ügynökeit megakadályozták abban, hogy nyaralóikba utazzanak, vagy nem tudták „gyermekeiket a párizsi Disneylandbe vinni”.

Putyin húsz éven keresztül stabilitást teremtett Oroszországban. Az FSZB-tisztek, rendőrök, államügyészek – a rendszer működtetői – képesek voltak jó életet élni. (...) A nyugati szankciókkal ez már a múlté. Oroszország gazdasága megbénult, a rubel értéke nagyot zuhant. Miután megszokták a jobb életet, az FSZB ügynökei nem akarnak »visszamenni a Szovjetunióba«

– mondta Osecskin a The Timesnak.

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Még ezek sem akarnak visszamenni "Szovjerunióba" csak a hülye fideszesek a banga vezérükkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy azok az emberek, akik Putyint leválthatnák, aktív résztvevői az Ukrajna elleni háború kidolgozásának. Csupán az a problémájuk, hogy sikertelen lett a tervük végrehajtása. Tehát, erkölcsileg nem különbek Putyinnál, csupán a világ reakciója nyomán észbe kapnának. De biztos, hogy jól járna a világ velük?
Pont általuk indulna meg Oroszország demokratizálódása? Szabadon engednék Navalnijt és a bebörtönzött , büntetőtáborokba hajtott ellenzékieket? Szabad választásokat tartanának?
Én óvatos duhaj vagyok. A változást az orosz népnek kell útra indítani.
karma1
@Nyírfa: Szerintem - mivel minden diktator agya egy srofra jar - , akarmilyen aljas a kornyezete putyinnak, sztem putyin is azt csinalta, amit orban: SENKI nem ismeri az EGESZ tervet osszefoglaloan, nehogy barki mas akarja megvalositani azt - nalunk is orban ismeri csak a Nagy Tervet, amit orban eszelt ki, es amit o olyan konspirativ modon csinalt meg, hogy rajta kivul mas ne is ismerje a reszleteket. Vagyis: abban a pillanatban hogy nincs putyin, nincs orban , az egesz kartyavar osszedol, mert senki nem tudja, hogy mit kene csinalni? Es mivel ok is emberek - ha aljasak is - eppen ezert egymasnak IS esnek, hogy kibol legyen a kovetkezo vezeto. Na, ez senkinek sem fog menni, eppen azert, mert az egesz szitut es magat a rendszert egyikuk sem latja at. Ilyen egyszeru. Tehat tulajdonkeppen eleg eloszor a ket vezetot "kiloni", a tobbi magatol lemorzsdolodik...
Nyírfa
@karma1: Lehet, hogy a környezet nincsen beavatva a nagy terv teljes egészébe, de pl. háborút elindítani anélkül, hogy a vezérkar ne legyen tisztában a valódi célokkal, szerintem eléggé irreális. Néhány bizalmas mindenképpen rálátással kell, hogy rendelkezzen, különben a terv részletei sem valósíthatóak meg. A parancsnak engedelmeskedő tiszteket, katonákat meg lehet vezetni, de őket is csak ideig-óráig, az más kérdés, hogy az életüket féltve nem fognak fellázadni, bár, ha nem álhír, akkor Ukrajnában erre is van friss példa: állítólag egy orosz parancsnokot a saját egysége segített át a túlvilágra, s többen át is álltak már az ukrán hadsereghez.
Putyin és Orbán kéz a kézben fog repülni, és velük véget ér egy olyan korszak, amelyben az ember sötétebbik oldala újfent diadalra tört.
karma1
@Nyírfa: En most konkretan nem a haborura gondoltam, hanem arra, hogy ugy altalaban egy orszagot vezetni. Egyebkent mindenben igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.