Azt ígéri, hogy Amerika válaszolni fog.

Biden megfenyegette Putyint – Nem marad válasz nélkül, ha vegyi fegyvert vet be UkrajnábanBrendan SMIALOWSKI / AFP

Az Egyesült Államok nem hagyná válasz nélkül, ha Oroszország vegyi fegyvert alkalmazna Ukrajnában

– jelentette ki az amerikai elnök Brüsszelben, az észak-atlanti szövetség rendkívüli csúcstalálkozóját követően csütörtökön. Azt, hogy milyen válaszra számíthat Oroszország, a vegyi fegyver alkalmazásának természetétől függ.

Arról is beszélt, hogy NATO még sosem volt olyan egységes, mint az Oroszországgal szembeni fellépés és Ukrajna támogatása ügyében.

Közölte: az Európai Unió és a NATO rendszert hoz létre annak ellenőrzésére, hogy Kína megsérti-e az Oroszország elleni szankciókat.

Azt mondta: világossá tette Hszi Csin-ping kínai elnöknek, hogy következményei lesznek, ha úgy dönt, támogatást nyújt Moszkvának az Ukrajna elleni agresszióhoz. Kína tisztában van azzal, hogy gazdaságának jövője sokkal szorosabban kapcsolódik a Nyugathoz, mint Oroszországhoz – fogalmazott. Ezzel kapcsolatban az amerikai elnök reményét fejezte ki, hogy Kína nem nyújt segítséget a háború folytatásához Oroszországnak.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Milyen szankció?? Nem vesznek több gázt? Az oroszok kibirják már 50 évvel ezelőtt is szarul éltek és most egy csekély szankció még nem vágja őket földhöz! Már a lenin előtti cári diktatúra idején is elvoltak! Sztálin rezsim alatt többen halltak éhen, mint a második világháborúban elesett katonák és civilek együttvéve!Nem fog az orosz gazdaság tönkre menni, míg van gáz és kőolaj!Majd eladják másnak olcsón!
levarosbukta
Jó lenne ha már az USA befogná nem az ő bőrükre megy a játék.
simmering73
Csak keményen. Észak-Koreai szintre kell süllyeszteni az agresszort.
ómió
A "Szaddámtól elkobzottakat" nem az ukránoknak adtátok, szenil!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.