Az Auchan szembement a legtöbb nyugati vállalat által követett gyakorlattal, és nem vonult ki a Putyin vezette országból.

Az Auchan nem hajlandó kivonulni Oroszországból, az ukránok válaszként bojkottálnakMTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A cég vezérigazgatója, Yves Claude egy francia lapnak, a Journal du Dimanche-nak jelentette ki: az áruházlánc marad Oroszországban – írja a 24.hu. Az Auchannak Oroszországban mintegy 30 ezer alkalmazottja, 231 üzlete van és internetes kereskedéssel is rendelkezik.

Az említett interjúban Yves Claude elmondta, attól tart, hogy a vállalatot vagyonvesztésnek, a helyi vezetőket pedig jogi problémáknak teszi ki, ha kivonulnának az országból.

Békét viszont nem hozna.

A cég egyébként Ukrajnában is jelen van, 43 üzlettel és 6000 dolgozóval. Ezek közül néhány a háború által érintett területen van.

Az interjúra reagálva Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az áruházlánc és annak termékeinek bojkottjára szólított fel.

Úgy tűnik, az oroszországi munkahelyek elvesztése fontosabb, mint az ukrajnai életek elvesztése

– írta a tárcavezető Twitteren. Emellet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban is kritizálta a vállalatot a maradása miatt. Ő azt mondta, minden nyugati vállalatnak – így az Auchannak és a Nestlének – el kell hagynia Oroszországot, és hogy ne fedezzék olcsó kommunikációval a „profitszomjukat”, mert ezzel csak Putyin háborúját támogatják.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@rokker33: Tehetnek róla. Szavaztak az őrültre vagy elfogadták a csalást.
magyar1
Na ugye, hogy sosem csak egyik félnek van teljesen igaza?
simmering73
@Shikari: Ezek most akkor a jó zsidó spekulánsok, mert nem hagyják el az agresszort.
ómió
Nafene! Van a multik közt normális is?
Toller Béla
Kibabrált antik, nyamvadt lélekkufárok ! Itt is neresedik az Auchan, ideje lenne kitenni a szúrét ! Hja, az árai meg magasabbak, mint egy luxus zöldségesé ! Az oroszoknak meg amúgy is mindegy, mit árulnának majd az áruházban ?
Toller Béla
@simmering73: Nem ezek nem a jó zsidók, ezek a hülye zsidók, koma ! A Donbasból kipaterolt ukránokat a Távol-Keletre vitték, erre azért egy valamennyire zsidónak oda kellene figyelnie. Az még a zsidó autonóm Birobidjan köztársaságon is túl van ! Vajon van ott Auchan ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.