Emmanuel Macron francia államfő óva intett vasárnap a „szavak és a tettek fokozásától” Ukrajnában – adta hírül az MTI. Ezt azután tartotta fontosnak kiemelni, hogy Joe Biden előző nap mészárosnak nevezte Putyint.

Macron figyelmeztette Bident: ő nem használna ilyen szavakat Putyinnal szembenLudovic MARIN / AFP

Én nem használnék ilyen szavakat, hiszen továbbra is rendszeresen beszélek Putyin elnökkel

– mondta Emmanuel Macron a France3 francia köztévében.

A francia elnököt Joe Biden Varsóban szombaton mondott beszédéről kérdezték, amelyben az amerikai elnök mészárosnak nevezte orosz kollégáját az Ukrajna elleni orosz háború miatt, és a beavatkozást „Oroszország szempontjából stratégiai kudarcnak” minősítette.

Meg akarjuk állítani a háborút, amelyet Oroszország indított Ukrajnában. Ez a cél, és ha ezt akarjuk, akkor nem szabad a feszültséget növelni sem szavakban, sem tettekben

– vélte Emmanuel Macron.

Nem szabad, hogy mi, európaiak, engedjünk a feszültség növelésének. Nem szabad, hogy mi, európaiak, elfelejtsük a földrajzunkat és a történelmünket. Mi nem állunk háborúban az orosz néppel

– tette hozzá. A francia elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában már nincsen hidegháborús hangulat.

Emmanuel Macron jelezte, hogy hétfőn vagy kedden ismét beszélni fog Vlagyimir Putyinnal a hetek óta ostrom alatt álló Mariupol lakosságának evakuálásáról.

A francia elnök a G7 országcsoport és a NATO csúcstalálkozói után Brüsszelben jelentette be pénteken, hogy „rövid időn, feltehetően néhány napon belül” Franciaország megszervezi a kimenekítést Törökországgal és Görögországgal, valamint humanitárius szervezetekkel, az ukrán hatóságokkal és Mariupol önkormányzatával együtt. Ez utóbbinak a hősiességét is méltatta.

A francia elnök óva intett „az orosz fél cinizmusától” az evakuálásokat illetően, és felhívta a figyelmet „a nemzetközi humanitárius jogra”, amelyet Franciaország érvényesíteni kíván.

A helyi önkormányzat legutóbbi összesítése szerint több mint kétezer civil vesztette életét Mariupolban. A kikötőváros mintegy 540 ezres lakosságának több mint felét evakuálták már, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint még mindegy 100 ezer ember vár arra, hogy kijusson a városból.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Vén geci minek avatkozik bele? Már az usa óriási kárt okozott a beszólások miatt nem kellene tovább fokozni a feszültséget! Biden fogd be a pofádat vén buzi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Shikari: még az lenne a jobbik eset,de sajnos még nincs 1000 km es vagy nagyobb hatótávolságú atombomba!! Mink rosszabbul járnánk, mert a nukleáris szart kapjuk meg és rákba kinlódva döglünk majd meg...Nem valami fényes jövő ...
rokker33
@Shikari: csak egy példa. Ha Budapestre egy cár bombánál kisebbet dobnának le mondjuk a kozepére akkor szinte egész Pest eltörlődik a térképről vele együtt Buda és a környező lakóövezetek, de Esztergom is bőven kapna Tatabánya Hatvan meg Paks is megérezné a lökés hullámot ez több 100 km es sugár...
Aki Én
@rokker33: Nagy a pofád szarjancsi. Buta vagy ehhez is. Azért figyelned kéne a jelekre.
Nagyok beszélgetése? Ez vicces. Ti ketten vagytok itt a legostobábbak.
Olvasd már vissza miket írogattok most is. Mint két hülyegyerek a homokozóban.
Beszarás...
Aki Én
@rokker33: Azért még felidézem a hiteles stílusod, te vérsuttyó olajgőz:

,, te hülye faszszopó most lett elegem a hülyeségeidből menj a büdös román cigány anyádba vissza! "

És mondom, helyesírásra figyelj, már akkor is kevésbé leszel nevetség trágya. ...tárgya.
rokker33
@Aki Én: szánalmas söpredék vagy !Egy koszos szaros hajléktalant többe nézek, mint téged! Helyesírás?? Ez a legnagyobb problémád kisfiam! Akkor vágd fel az ereidet egy pengével jó mélyen, hogy biztosan megdögölj! Ennyi oszt szopjad a Biden ráncos facát!!!
rokker33
@Shikari: az ilyen ostoba @senki: még biden faszát szopja és ők hozzák a bajt Európára!!!És mi vagyunk az ostobák meg orbánozik mindegyik! Lehet kell az atom, de mindenkire, hogy dögöljön ki az egész emberiség! A természet a bolygó túléli az állatok is!!Mi nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.