Emmanuel Macron francia államfő óva intett vasárnap a „szavak és a tettek fokozásától” Ukrajnában – adta hírül az MTI. Ezt azután tartotta fontosnak kiemelni, hogy Joe Biden előző nap mészárosnak nevezte Putyint.

Macron figyelmeztette Bident: ő nem használna ilyen szavakat Putyinnal szembenLudovic MARIN / AFP

Én nem használnék ilyen szavakat, hiszen továbbra is rendszeresen beszélek Putyin elnökkel

– mondta Emmanuel Macron a France3 francia köztévében.

A francia elnököt Joe Biden Varsóban szombaton mondott beszédéről kérdezték, amelyben az amerikai elnök mészárosnak nevezte orosz kollégáját az Ukrajna elleni orosz háború miatt, és a beavatkozást „Oroszország szempontjából stratégiai kudarcnak” minősítette.

Meg akarjuk állítani a háborút, amelyet Oroszország indított Ukrajnában. Ez a cél, és ha ezt akarjuk, akkor nem szabad a feszültséget növelni sem szavakban, sem tettekben

– vélte Emmanuel Macron.

Nem szabad, hogy mi, európaiak, engedjünk a feszültség növelésének. Nem szabad, hogy mi, európaiak, elfelejtsük a földrajzunkat és a történelmünket. Mi nem állunk háborúban az orosz néppel

– tette hozzá. A francia elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában már nincsen hidegháborús hangulat.

Emmanuel Macron jelezte, hogy hétfőn vagy kedden ismét beszélni fog Vlagyimir Putyinnal a hetek óta ostrom alatt álló Mariupol lakosságának evakuálásáról.

A francia elnök a G7 országcsoport és a NATO csúcstalálkozói után Brüsszelben jelentette be pénteken, hogy „rövid időn, feltehetően néhány napon belül” Franciaország megszervezi a kimenekítést Törökországgal és Görögországgal, valamint humanitárius szervezetekkel, az ukrán hatóságokkal és Mariupol önkormányzatával együtt. Ez utóbbinak a hősiességét is méltatta.

A francia elnök óva intett „az orosz fél cinizmusától” az evakuálásokat illetően, és felhívta a figyelmet „a nemzetközi humanitárius jogra”, amelyet Franciaország érvényesíteni kíván.

A helyi önkormányzat legutóbbi összesítése szerint több mint kétezer civil vesztette életét Mariupolban. A kikötőváros mintegy 540 ezres lakosságának több mint felét evakuálták már, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint még mindegy 100 ezer ember vár arra, hogy kijusson a városból.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Vén geci minek avatkozik bele? Már az usa óriási kárt okozott a beszólások miatt nem kellene tovább fokozni a feszültséget! Biden fogd be a pofádat vén buzi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Mi ez a rossz fals fotó..
Majd elolvasom az euronews-n... Az sokkal hitelesebb hirportál.
rokker33
Vén geci minek avatkozik bele? Már az usa óriási kárt okozott a beszólások miatt nem kellene tovább fokozni a feszültséget! Biden fogd be a pofádat vén buzi!
Aki Én
@KisTehen: @rokker33: @Shikari: Tulajdonképpen kisebb nagyobb mértékben mindenki hunyó, mindenki felelős a háborúért, csak Putyin nem. Ő a békefenntartó hős, igaz?

Jesszusom...
rokker33
@Shikari: Az usa sosem kapott szankciót semmiért, mert Európa jobban fél tőlük,mint az oroszoktól ! Meg egyáltalán ki büntetné meg? Az oroszok a fél világ előtt leszerepeltek kína meg örül, ha valaki megveszi a szarjukat! Szóval az usa azt csinál amit akar, mig az orosz lett a világ fő ellensége! Köszönjük dzsó budi'n elnök!
Csizmás Kond
Macron egyre jobban sürgeti az uniót az amerikai fegyveres erőktől való leszakadásra, függetlenedésre...és ez igenis megszívlelendő dolog amíg nem hajszolnak bele egy újabb zűrzavarba.
Aki Én
@KisTehen: ...tudom. Csak Putyin nem.
Mindig másról beszéltek.
ómió
Az öreg szenilnek már tökmindegy...!
rokker33
@Aki Én: te hülye faszszopó most lett elegem a hülyeségeidből menj a büdös román cigány anyádba vissza! Senki nem állította, hogy putyin nem bűnös, de az ukrán geciket sem kell megvédeni! Ők provokálták ki a háborút te elmebajos hülyegyerek !!!Az hogy putyin egyre hülyébb arról csak az oroszok tehetnek! Már rég lekellett volna cserélni, de neked hiába irom te Orbán fóbiás fasz !Úgysem fogod fel a csótány méretű agyaddal!
rokker33
@Shikari: csak ezzel az a baj hogy ha Biden provokációja miatt ledobnak egy atomot mondjuk kijevre ,akkor biztos lehetsz abban, hogy kifog törni a 3. Világháború! És Amerika ugye nem lesz bűnös, sőt hős lesz mert megmentik majd Európát és a világot az oroszoktól,pedig ez a múmia miatt fog putyin megbolondulni! A francia elnök az legalább megpróbálja lebeszélni, de ez a vén hülye nem!
Aki Én
@rokker33: Ügyelj a szádra kotorék!
Buta vagy mint a fasz, egy mondatot nem tudsz helyesen leírni, és mégis ekkora a pofád?
Nyalod a propagandát mint egy félkegyelmű óvodás, de azt qrva nagy öntudattal.
Te USA fóbiás fasz!
Már nagyobb butaságokat hordasz össze, mint a benzinkutasokról.
Ezzel a stílussal akarsz hiteles lenni?
Aki Én
@KisTehen: ...ja, bocs. Igazad van, ennek semmi köze Putyinhoz, tényleg...
beszarás...
rokker33
@Aki Én: te is vigyázz a szádra öcskös! Már unom hogy mindig beleszólsz a nagyok beszélgetésébe úgy hogy egyáltalán nincs igazad semmibe,de egy darab libsi szar vagy és neked mindent mindenkinél jobban kell tudni! Vegyél visszább az arcodból ÖCSKÖS!!!
rokker33
@Shikari: még az lenne a jobbik eset,de sajnos még nincs 1000 km es vagy nagyobb hatótávolságú atombomba!! Mink rosszabbul járnánk, mert a nukleáris szart kapjuk meg és rákba kinlódva döglünk majd meg...Nem valami fényes jövő ...
rokker33
@Shikari: csak egy példa. Ha Budapestre egy cár bombánál kisebbet dobnának le mondjuk a kozepére akkor szinte egész Pest eltörlődik a térképről vele együtt Buda és a környező lakóövezetek, de Esztergom is bőven kapna Tatabánya Hatvan meg Paks is megérezné a lökés hullámot ez több 100 km es sugár...
Aki Én
@rokker33: Nagy a pofád szarjancsi. Buta vagy ehhez is. Azért figyelned kéne a jelekre.
Nagyok beszélgetése? Ez vicces. Ti ketten vagytok itt a legostobábbak.
Olvasd már vissza miket írogattok most is. Mint két hülyegyerek a homokozóban.
Beszarás...
Aki Én
@rokker33: Azért még felidézem a hiteles stílusod, te vérsuttyó olajgőz:

,, te hülye faszszopó most lett elegem a hülyeségeidből menj a büdös román cigány anyádba vissza! "

És mondom, helyesírásra figyelj, már akkor is kevésbé leszel nevetség trágya. ...tárgya.
rokker33
@Aki Én: szánalmas söpredék vagy !Egy koszos szaros hajléktalant többe nézek, mint téged! Helyesírás?? Ez a legnagyobb problémád kisfiam! Akkor vágd fel az ereidet egy pengével jó mélyen, hogy biztosan megdögölj! Ennyi oszt szopjad a Biden ráncos facát!!!
rokker33
@Shikari: az ilyen ostoba @senki: még biden faszát szopja és ők hozzák a bajt Európára!!!És mi vagyunk az ostobák meg orbánozik mindegyik! Lehet kell az atom, de mindenkire, hogy dögöljön ki az egész emberiség! A természet a bolygó túléli az állatok is!!Mi nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.