A repülőteret még a háború kitörésének napján foglalták el.

Műholdfelvételek bizonyítják, hogy az oroszok kivonultak a Kijev melletti Antonov reptérrőlSatellite image ©2022 Maxar Technologies / AFP

Új műholdfelvételeket tett közzé a Maxar Technologies csütörtökön – adta hírül a blikk.hu. A képek azért kulcsfontosságúak, mert jól látható rajtuk: az orosz erők kivonultak az ukrán fővárostól mintegy 29 kilométerre fekvő Antonov repülőtérről.

Korábban már érkeztek információk az amerikai védelmi minisztériumból: az egyik tisztviselőjük a CNN-nek azt mondta, hogy szerintük az orosz hadsereg valószínűleg elhagyta a repülőteret. A fotók most ezt az állítást erősítik meg.

A Hosztomelben található Antonov repülőtér elfoglalása volt az oroszok első jelentős győzelme a háború első napján – február 24-én.

Azóta az ukrán erők erősen ellenálltak az orosz előrenyomulásnak; soha nem jutottak közelebb Kijev nyugati részéhez. Heves tűzharcok zajlottak az Irpin folyó mentén, valamint Irpin és Bucha városaiban, közvetlenül a légibázistól és Hosztomeltől délre – írta a CNN.

Forrás: blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hát ez mindenre hasonlít, csak reptérre nem...azt a propellerest odamontírozták...

De ha véletlenül mégis valódi a kép, nincs benne suskus, akkor bizony a pusztíás elképesztő...mondhatni az egész egy sitthalom...

A halottak, sebesültek számáról már nem is beszélve...rettenetes ami ott folyik..
Lepényleső
...aztán ki tudja helyettük mi lepi el a repteret,a környéket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.