A katolikus egyházfő Kijevbe látogatna.

„Igen, napirenden van” – Ferenc pápa is tervezi, hogy elutazik UkrajnábaAndreas SOLARO / AFP

Azt fontolgatja a pápa, hogy ellátogat az ukrán fővárosba – jelentette szombaton a Reuters. A hvg.hu közlése szerint Ferenc pápa Rómából Máltára tartott repülővel, amikor egy riporter nekiszegezett egy erre vonatkozó kérdést.

Egészen pontosan azt kérdezték meg tőle, hogy mit gondol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívásáról, aki Kijevbe invitálta korábban.

Igen, napirenden van.

– válaszolta erre az egyházfő, részleteket azonban nem közölt.

Az ukrán elnök mellett Vitalij Klicsko kijevi polgármester, Szvjatoszlav Sevcsuk a bizánci rítusú ukrán egyház érseke és Andrij Juras ukrajna vatikáni nagykövete is meghívta a háború sújtotta országba. A hírek szerint a pápa beszélt is telefonon az elnökkel és az érsekkel korábban.

Ferenc pápa már a kezdetektől elítéli a háborút, szerinte „indokolatlan agresszióról” van szó.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Az hagyján, hogy az orosz hackerek úgy nézegetik a magyar állam levelezéseit és bel- illetve külpolitikai ténykedéseit, mint ha a képújság híreit olvasgatnák, de természetesen ez már megint ki a faszt érdekel? Maximum minket, akik értjük, látjuk, érzékeljük azokat a tragikomikus és egyben a maga módján penetráns kormányintézkedéseket, amit ezek politikának és kormányzásnak neveznek. A 2/3-os apokalipszis és annak portyázó és fürkésző lovasai, akik Illés tüzes szekerén képzelik magukat, miközben hangos ostorcsapkodások közepette vágtatnak át mindenkin, aki nemtetszését fejezi ki, az általuk elbaszott és irányított dolgokkal kapcsolatban. Itt tartunk, tartottuk eddig is, és csak egyre veszélyesebben lavírozunk, és megyünk át a tű fokán azon a járművön, aminek kapitánya szembe megy mindenkivel, a féket nem ismeri, jobbról előz, ráadásul kanyarban. Ezt nem én mondom, hanem ő(k). Állítólag stratégiai nyugalomban leledzik a mi háborúellenes Woodstock-sztárunk, és olyan átszellemült ábrázattal tolja a „béke veled, testvér” narratívát, mintha világ életében valami zen buddhista lett volna, valami lótuszvirágokkal borított szent kertben, és a békéről papolt volna 12 éve, mióta a hatalomba belenövesztette a seggét. Mert ő mindig is békepárti volt, csak a baloldal találta ki, hogy nem." Orbán: Fél életemet edzőtáborokban töltöttem, tehát a fizikai megterhelését a tárgyalásoknak az átlagosnál jobban bírom.
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/116262434_2326261364337025_4822585900708550642_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2kK_5Fl9x2kAX-GyV8r&_nc_oc=AQmyt-CtQbpVXp-xZh2r9AeQJ7qmBHne-K7eL8iToN6uaToSd3gK5YhW7jS3oh0aZho&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT_mpi6hxkcAGSNroURL2M1ZcGJA_V6Hf--tbrZuWIWgSg&oe=626D8B10
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...szerintem is éppen még ő hiányzik onnan...
rokker33
Vén bolond maradjon a luxus otthonában ! Mi kerenivalója van egy háború sújtotta országban!??? Megakar halni ,akkor menjen. Ott a szuper biztonságos pápa mobil sem védi meg egy esetleges légi csapástól!
Baker
Mariupolba menjen ez a szoknyás fickó, ha még van töke!
csak úgy....
@Baker: te is inkább a hülyékre @Csizmás Kond: @rokker33: reagálnál,akiknek orbán templomokat építet.. ;)
jesz
..."azt fontolgatja a pápa."... ..."igen, napirenden van"... tehát az együttérzés belengetve, már csak azt kell kitalálni, milyen hihető indokkal mégsem tud mostanában utazni...van annyi furmányos léhűtő körülötte, hogy kiókumlálják a távolmaradás nyomós indokát...(az egyik, a hívek féltő imája)
Baker
@csak úgy...: ha nem lennének szoknyás pasik, akkor nem lenne vallás, csak a hit!
Szóval, akarsz még hülyeségeket írni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.