Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta sorra sorolnak ki a nagy vállalatok Oroszországból.

Már több mint 190 vállalat döntött úgy, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységeit, de nyitva hagyja annak a lehetőségét, hogy később visszatér az országba a Yale School of Management listája szerint, és majdnem 180 cég el is hagyta Oroszországot. 38 cég viszont az árral szemben úszik, és továbbra sem hajlandó kivonulni – szemlézi a Napi.hu. Több vállalat esetében valószínűleg az Oroszországból származó bevétel az oka annak, hogy nem vonulnak ki az országból.

A Titan International, Észak-Amerika egyik legnagyobb autógumigyártója, valamint a Manitowoc szintén egyesült államokbeli cég, melyek esetében a bevétel 6, illetve 5 százaléka az oroszországi tevékenységekből érkezik.

Az oroszországi tevékenységeiket folytató vállalatok között meglepően sok az amerikai, melyek közül a Wex Inc., a világ vezető pénzügyi technológiai szolgáltatásokat nyújtó vállalata például a Lukoillal és leányvállalataival továbbra is együttműködik. Az FM Global biztosító az Ingosstrakh orosz biztosítótársasággal áll szoros kapcsolatban.

Meglepő! A legtöbb multi még nem vonul ki Oroszországból

Moszkva látkép – Forrás: Pixabay.com

Az International Paper amerikai papíripari cégnek jelentős részesedése van az Ilimben, mely Oroszország vezető papíripari vállalata. A Glencore angol-svájci árukereskedelmi- és bányászati vállalat maradása mögötti ok az lehet, hogy tőkebefektetéssel rendelkezik a Rosznyeftyben és más orosz vállalatokban is.

További nemzetközi vállalatokról és azok országok szerinti megoszlásáról a Napi.hu cikkében olvashat.

Forrás: Napi.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Szóval, inkább a zsebükre "hallgatnak", semmint a "liberó" tébolyra?
Namely
Ez a "meglepő" a címben csak gúnyolódás? Mert pl az usa még mindig az oroszoktól veszi a nukleáris fűtőanyagot is :D
Az olajról könnyen lemondott. Hát persze, annak részesedése 2-3% volt, míg a nukleárisból 50% körüli.
Az már annyira nem sietős, ugye jenkik? :D
jesz
ime a példa: a pénz beszél, a kutya ugat...

Persze a részvényesek akik csakis a hasznot nézik...ők tudják a legjobban, hogy a pénznek nincs szaga (hogy ez így maradjon, nem nézik az ukrajnai tudósításokat) lelkiismeret pipa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.