Szijjártó Péter nem ül a Fidesz babérjain, mára már Bosznia-Hercegovinában folytatja külügyminiszteri teendőit. 

Szijjártó máris beszólt Brüsszelnek

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Elfogadhatatlanul lassú a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja, ami stratégiai hiba, illetve káros a regionális stabilitás szempontjából is, ezért Magyarország ismét a folyamat felgyorsítására szólítja fel Brüsszelt

- mondta.

Sajnáljuk, hogy az EU egyes tagállamai és a brüsszeli intézmények esetében ez a megértés nem mindig teljes. Itt az ideje, hogy megüzenjük Brüsszelnek, hogy le kell szállni a magas lóról, és elég a nagyképű nyilatkozatokból

- fogalmazott a miniszter.

A kormány álláspontja szerint Szerbiát haladéktalanul fel kell venni az EU-ba, Bosznia Hercegovinának pedig meg kell adni a tagjelölti státuszt.

"Ezt az álláspontunkat a jövőben még határozottabban fogjuk képviselni ezzel a választási győzelemmel a hátunk mögött"

- emelte ki Szijjártó Péter.

Szerbiában is április 3-án volt választás, ahol Aleksandar Vucic maradt az elnök, illetve az ő pártja, a Szerb Haladó Párt, azaz az SNS nyert, de csak relatíve, alig negyven százalék fölötti aránnyal. Aleksandar Vucic többször is közölte, hogy a nemzeti érdekeikkel összhangban Szerbia nem vezet be Oroszországgal szemben szankciókat. 

Forrás: 444.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kussolj gyökér.
Remélem esze lesz az EU-nak és nem bővít szar országokkal mint Szerbia. Pont elég Magyarország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Mivel Szerbia nem csatlakozott az Eu Oroszország ellen bevezetett szankcihoz, ezért belátható időn kivülre került Szerbia csatlakozási tárgyalása - nyiltakozta Brusseles.
telegdilaci
@Horizont:Ez a pondró nem bírja megállni hogy ne keverje a Szart,nehogy az ilyen aljas tetves gazemberek mondják meg az EU-nak hogy mi a jó,eddig tartott a nagy hazugság hogy aki a békére szavaz az a Fideszre Szavaz Ócska trógerek vagytok!
Horizont
@Cucika: Nem a magyar nép csak egy része. 9,7 millióból 2,7 millió.
evacica
Ez z zsúrpubi minden csak nem külügyminiszter!Olyan a diplomáciában mint az elefánt a porcelánüzletben! Hétköznapi nyelven egy bunkó!
bence
" Elég a nagyképű nyilatkozatokból " Petike ! listát vezetsz a nagyképű nyilatkozataiddal ! Egyszer valaki ráver a nagy arcodra , hogy megtanulj viselkedni !
ómió
Pedig az EU-hoz manapság csak szuicidok vezette országoknak van esélyük csatlakozásra! Szóval, Szerbia "felejtős"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.