Nem bombatámadásban haltak meg. 

Kiderült, hogyan végeztek a bucsai mészárlás legtöbb civil áldozatávalMTI/AP/Rodrigo Abd

A Kijev megyei Bucsában az ukrajnai háborúnak áldozatul esettek túlnyomó részét agyonlőtték, és nem a tüzérségi támadásokban vesztették életüket

– jelentette ki Anatolij Fedoruk, a város polgármestere csütörtökön a Deutsche Welle német hírportál orosz nyelvű kiadásának adott interjújában, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

Az MTI úgy értesült az interjúból, hogy szerda estig a településen 320 civil holttestét találták meg, amelyeket most szakemberek vizsgálnak. Fedoruk kiemelte, hogy a holttestek száma napról napra nő, mivel folyamatosan találnak újabbakat magánbirtokokon, parkokban és tereken, ahol az ágyúzások közötti időszakokban el tudták temetni a halottakat. Megjegyezte, hogy főként azért ásták el a halottakat, hogy a kutyák ne tépjék szét a holttesteket.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az eddig feltártak alapján a civilek »gyakorlatilag a 90 százaléka« golyótól, és nem tüzérségi repeszektől halt meg.

Bucsa körzetét több mint egy hónapig az Ukrajnát támadó orosz erők tartották ellenőrzés alatt.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán küldöttség tagja csütörtökön visszautasította Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vádjait, amelyek szerint Kijev eltért volna az április 6-án Isztambulban megtartott konzultációkon elért rendezési javaslatoktól. Lavrov szerint az Ukrajnának nyújtani szándékozott biztonsági garanciák nem terjedhetnek ki az Oroszország által 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigetre. Ugyanakkor hozzátette, hogy az orosz fél folytatja a tárgyalásokat.

Podoljak válaszul kijelentette: az ukrán fél szisztematikusan és felelősségteljesen közelíti meg a háború és a béke kérdéseit,

mindenféle spekuláció nélkül, ami az oroszokra jellemző, akik provokatív nyilvános megnyilvánulásokkal próbálnak nyomást gyakorolni a másik oldal álláspontjára.

Az Ukrajinszka Pravda hozzáfűzte, hogy a kijevi vezetés ugyanakkor egyelőre nem hozza nyilvánosságra a tárgyalások részleteit, és érdemben nem kommentálja az elhangzott javaslatokat.

Borisz Filatov, a kelet-ukrajnai Dnyipro város polgármestere csütörtöki tájékoztatóján azt javasolta, hogy ne térjenek vissza még azok, akik elhagyták a a megyeszékhelyt, sőt azt kérte, hogy a nők, gyerekek és idősek hagyják el a települést. Azt kérte, hogy lehetőleg csak azok a polgári személyek maradjanak, akik ipari üzemekben vagy elsődleges fontosságú infrastrukturális létesítményekben dolgoznak.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
@RonaGyuri: Nem vagyunk vevők egyik fél és amcsik hazugságaira.
Németh István
ÉS!!! KIK LŐTTÉK AGYON A BUCSAIAKAT akik birtokon belül voltak, mert akár ellenállni merészeltek, de lehetséges, hogy "csak" ellenvéleményen voltak! És igaza van mindenkinek aki elítéli az eseményeket >> amelyet valóban szigorúan ki kell vizsgálni!
DE!!! nem azzal indítva amit az Eu-német agyú barmai sugallnak, amit az usa sugall a moslék ukrán vezetés hazugságai alapján, hogy mindezt az oroszok követték el! MÁR ELŐRE MEGDOLGOZNI AKARJÁK A VIZSGÁLATOKAT VÉGZŐKET!!!
Na összességében az a "gyönyörűséges" a politikában, hogy iszonyúan aljas és mocskos folyamat tud lenni - és ebben eredményesen tevékenykedni valójában művészet!!!
@Gyurka80: tökéletesen igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.