Csütörtökön az Európai Parlament elsöpró többséggel fogadott el egy határozatot Ukrajna támogatásáról és Oroszország elítéléséről.

Fideszes EP-képviselők is megszavazák az orosz gázembargót: Orbán megint nem mondott igazat?

Fotó: pixabay.com

A határozat felszólítja az Európai Tanácsot, hogy azonnal állítsák le a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból – írja a 444.hu.

A határozat külön említi

a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását, ez Paks 2-ről szól.

A határozat támogatja, hogy a tagállamok külön-külön, de EU-s szinten is adjanak fegyvereket Ukrajnának.

A csütörtöki szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot: Bocskor Andrea (aki egyébként Kárpátalját képviseli a fideszes EP-csoportban), Deli Andor, Gál Kinga, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina.

A hat fideszes képviselő ezzel teljesen szembement az Orbán Viktor által eddig képviselt szankciós politikával.

Orbán a választás előtt azzal kampányolt, hogy a kormánya megakadályozza a gázra és olajra kivetett szankciókat, és a paksi beruházást is az oroszokkal kívánja folytatni. A fegyverszállítások lehetőségét pedig teljesen kizárta, sőt az ellenzéket vádolta azzal, hogy fegyverszállításokkal háborúba akarja keverni Magyarországot.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 444.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Be akartam rakni, nem engedte: gondoltam, megjelenik: slőn! Itt van a cikkki!

"A határozat külön említi a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását, ez Paks 2-ről szól.

A határozat támogatja, hogy a tagállamok külön-külön, de EU-s szinten is adjanak fegyvereket Ukrajnának.

A csütörtöki szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot: Bocskor Andrea (aki egyébként Kárpátalját képviseli a fideszes EP-csoportban), Deli Andor, Gál Kinga, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina.

(A szavazás jegyzőkönyve innen letölthető, az 58. szavazást kell nézni a 77. oldalon.)

A hat fideszes képviselő ezzel teljesen szembement az Orbán Viktor által eddig képviselt szankciós politikával. Orbán a választás előtt azzal kampányolt, hogy a kormánya megakadályozza a gázra és olajra kivetett szankciókat, és a paksi beruházást is az oroszokkal kívánja folytatni. A fegyverszállítások lehetőségét pedig teljesen kizárta, sőt az ellenzéket vádolta azzal, hogy fegyverszállításokkal háborúba akarja keverni Magyarországot.

A fideszes EP-delegációt vezető Gál Kinga a Facebookra írt posztjában igyekezett feloldani az ellentmondást. A képviselő azt írta, hogy nem értenek egyet a határozatban lévő szankciókkal, de az európai egység és Ukrajna támogatása érdekében azért megszavazzák."

Aszem ehhez nem kell fűzni semmit, bemutatja a fideszt, minden mocsok benne.
Még a választási csalás is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@justhpeter: A birka elleségiek tényleg ennyit tudnak.
Shikari
@Clavigo: Anyáddal törődj libernyák!
Németh István
A miniszterelnökünk lejáratására kíváló csapat vagytok, a mocskolódás és a rosszindulat aljas mesterei az irigység és méreg lődörög bennetek! Az Orbán és a Fidesz mit támogat, hogyan és mit nem az a politikai csatározások dolga! A hírverés egyértelmű, a "többség megszavazta"! mindenki? nem a többség! aztán ha netán a hülye helyzet, mégpedig a mocskos hazug a nemzeteket félrevezető helyzet megszűnik ajvékoltok, mint a karróba húzott kurvák! Moslékok!
nem hogy örülnétek annak, hogy van mivel fűteni, főzni> pl. akár a sört is, stb. Menjetek a kurva anyátokba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.