Csütörtökön az Európai Parlament elsöpró többséggel fogadott el egy határozatot Ukrajna támogatásáról és Oroszország elítéléséről.

Fideszes EP-képviselők is megszavazák az orosz gázembargót: Orbán megint nem mondott igazat?

Fotó: pixabay.com

A határozat felszólítja az Európai Tanácsot, hogy azonnal állítsák le a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból – írja a 444.hu.

A határozat külön említi

a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását, ez Paks 2-ről szól.

A határozat támogatja, hogy a tagállamok külön-külön, de EU-s szinten is adjanak fegyvereket Ukrajnának.

A csütörtöki szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot: Bocskor Andrea (aki egyébként Kárpátalját képviseli a fideszes EP-csoportban), Deli Andor, Gál Kinga, Kósa Ádám, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina.

A hat fideszes képviselő ezzel teljesen szembement az Orbán Viktor által eddig képviselt szankciós politikával.

Orbán a választás előtt azzal kampányolt, hogy a kormánya megakadályozza a gázra és olajra kivetett szankciókat, és a paksi beruházást is az oroszokkal kívánja folytatni. A fegyverszállítások lehetőségét pedig teljesen kizárta, sőt az ellenzéket vádolta azzal, hogy fegyverszállításokkal háborúba akarja keverni Magyarországot.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 444.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Azemegy biztos, h az ellenkezőjét fogja a bangáknak fröcsögni és el is fogják hinni. Dajcszsírosfejü tompika meg azt, h az nem is úgy van, meg vót. Mikor fog végre megvilágosodni ez az ország, mikor hiszik el végre az emberek, h orbán az orruknál fogva vezeti őket? Olyan hatalmas lehetőséget szalasztottunk el 3-án ami többé talán sohasem lesz. Cudar 4 év vár ránk, ezt jobb ha mindenki az eszébe vési. Undorodom attól a gondolattól is, h az ország aljanépe és a határontúliak szavazzák folyamatosan a nyakunkba orbánt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Még mindig érvényes, hogy nem azt kell nézni, mit mond...
Dr. Proktor
Orbán soha nem hazudik - ezt már korábban is hazudta...
lampa laz
Azemegy biztos, h az ellenkezőjét fogja a bangáknak fröcsögni és el is fogják hinni. Dajcszsírosfejü tompika meg azt, h az nem is úgy van, meg vót. Mikor fog végre megvilágosodni ez az ország, mikor hiszik el végre az emberek, h orbán az orruknál fogva vezeti őket? Olyan hatalmas lehetőséget szalasztottunk el 3-án ami többé talán sohasem lesz. Cudar 4 év vár ránk, ezt jobb ha mindenki az eszébe vési. Undorodom attól a gondolattól is, h az ország aljanépe és a határontúliak szavazzák folyamatosan a nyakunkba orbánt.
Pálinkás Pál
nos fideszcsicskák.../ boci...omió...meg a többi kretén../...csak nem megint hazudott a zsírdisznó vezéretek?...
Klubtag
A határozat támogatása szerintem nem egyenlő a javaslat kötelező végrehajtásával...vagy rosszul értelmezem?

"A határozat támogatja, hogy a tagállamok külön-külön, de EU-s szinten is adjanak fegyvereket Ukrajnának."

Eszerint tehát egy adott tagállam dönthetne úgy, hogy nem szállít fegyvereket, de aktívan asszisztálna ahhoz, hogy más államok illetve az EU, mint közösség szállítson?...a kútba vagy a kávájára tipikus esete...és bizony az az orosz politikus is hülye, aki benyalja az orbáni hinta-palintát. De, mint tudjuk Putyin nem hülye, "csak" egy gonosz ember és hát a későbbiek okán nem érdeke, hogy a "trójai falovát" kigurítsák a kapun kívülre...
Peller Anikó
Miért, mondott valaha is igazat? A vérében van, így nevelték.
szaboria1
Orbán az első megválasztása óta csak csűri csavarja a mondatait. Tegnap is bejelentette tovább bővítik a városligeti projektet. A híradói bejátszás az ígéretéről ha Bp. nem akarja akkor nem folytatják. Így kell Orbánnak hinni. A parlamentben mondta ott pedig nem illene hazudni.
human
Még mindig lehet, hogy megszavazta, de nem tartja be.
emerencia
@Gazella: A választói felmentést adtak neki igazmondásból.
szaboria1
@Shikari: Csak azt amit a köpönyeg forgató Orbán mond. EU-ban azt amit ott akarnak itthon meg mást mond. Most nagyon kellene a pénz.
polgarb
Soha ne arra figyeljetek mit mond egy cigány, hanem arra amit csinál!
Jozefina
Most szophat a vakon szavazó sok fideszes. A "győzelem" után máris át lettek vágva. Orbán és a fidesz végig hazudta a választások előtti időszakot!!!
kereső
@polgarb: És ezt ő maga megmondta 15 évvel ezelőtt.
Málna
Már tegnap megmondta előre Gál Kinga, hogy a végszavazásnál az egység érdekében támogatni fogják a szankciókat.
szaboria1
@Málna: Nagyon kellene a pénz. Veszélyben a kifizetések úgymint családipótlék, gyes, gyed, nyugdíj. Politológusok szerint újabb adók bevezetése várhatók.
ómió
Hat fideszes képviselő? De, mintha a Fidesznek jóval több képviselője lenne! Ez a hat meg - már, ha mindez igaz(!) - "el fog számolni"!
Nessy
Miért kell egy országot ostobának nézni? Ahhoz is gyávák, hogy felvállalják, ami mondanak, megszavaznak Unióban, ENSZ-ben etc. Itthon verik a mellüket, hogy kiállnak a "magyar emberekért, a családokért stb," Igaz, ezekről a királyi média hallgat! Náluk csak a kormánypropaganda a kötelező tájékoztatás, úgy közszolgálatilag!
Málna
@szaboria1: Nahát, tényleg? Mindig csak a baj...Ugye?:-)
polgarb
Nagyon kellene már az kúrva pénz!! Nagyon de nagyon!! Mindent megteszünk érte!! Ja nem.
rokker33
Óneee Orbán hazudott!! Mi jöhet még?? Gyurcsány nem iszik többet :) :D ???
nyuggerpasi
Egyáltalán,mikor modott igazat Orbán? Talán akkor,amikor nagyon régen szólt az anyjának: betojtam.
kereső
Azoknak, aki nem az igazat mondják, csak az elhajlitott valóságot:

„A Fidesz európai parlamenti képviselői a mai szavazáson is határozott nemmel szavaznak arra a javaslatra, hogy embargót vezessenek be az Oroszországból érkező gázra, a kőolajra és a nukleáris üzemanyagra. Egy ilyen intézkedés megölné a magyar gazdaságot, a magyar családokkal fizettetné meg a háború árát, ezért ezeket a javaslatokat határozottan elutasítjuk”
– írta ki még a déli órákban közösségi oldalára Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője, egyben a párt egyik alenöke."

A EP jkv. tanulsága szerint Gál Kinga és több más fideSS-es képviselő igennel szavazott.
Málna
@kereső: És így folytatja: "Kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, elítéljük az orosz agressziót, ezért az európai egység érdekében az EP határozatot a végszavazásnál támogatni fogjuk. Mindezt úgy tesszük, hogy elutasítjuk a gáz és kőolaj, valamint az atomenergia békés célú felhasználását célzó embargó bevezetésére vonatkozó javaslatokat az Európai Parlamentben és minden uniós intézményben."
Ezt nem vetted észre, ugye?:-)
fergeteg
Ne szédítsétek egymást se !
A FIDESZESEK NEM SZAVAZTÁK MEG: a fegyverszállítást
Paks II.-t
olaj és gázimportot
MEGSZAVAZTÁK : az össz határozatot,ami érvényes lenne akkor is ha 100-an nem szavazták volna meg.
fergeteg
Úgyhogy ellene voltak a résszavazásnál,de a libbolsik között szart sem ért.
kereső
@Málna: Nem ez a lényeg!!! Az a lényeg, hogy Gál Kinga mit ir, mit kommunikált mindeddig Orbán, Szijjártó- a kormány vezetője és tagja. Ne mismásold már el ezt is. Ami meg a "területi integritást, önállóság , és szuverenitás tiszteletben tartását, a háború elitélést illeti- az is csak szóban, és félszivvel, mert egyébként a gyakorlatban az eddigi EP határozatokat , szankciókat a gyakorlatban szabotálja a magyar kormány.
Málna
@kereső: Dehogynem ez a lényeg. Kis sunyi.:-)
kereső
@Málna: Én vagyok a sunyi, mert világosan és egyértelműen bizonyitom a hazugságot? Ó, kedves kis drágaságom. Minő aljas tudsz lenni, csokoládépapirba csomagolod a x@rt, hátha lesz aki beveszi.
Málna
@kereső: Igen, sunyi vagy, mert csak a szöveg első felét másoltad be. Ugyanazt csinálod, amivel másokat vádolsz.
kereső
@Málna: Legyen Neked igazad. "Sunyi" vagyok. de legalább dicsérj már meg, hogy milyen jó tanitványotok vagyok.
kereső
@KisTehen: Nem tudni, mi történt pontosan a következő néhány órában, de az tény, hogy amikor az Európai Parlamentben egy olyan állásfoglalásról szavaztak, amiben az EP-képviselők többek között az orosz olaj- és gázembargó mielőbbi bevezetését követelik. Az elérhető jegyzőkönyv tanúsága szerint (itt a 120. oldalon)
namihami
""Kinn is vagyok, benn is vagyok --- Jaj, de nagyon Orbán vagyok"" avagy
""Álmomban két macska voltam""
Peller Anikó
@KisTehén: Te.

"A határozat felszólítja az Európai Tanácsot, hogy azonnal állítsák le a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból.

A határozat külön említi a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását, ez Paks 2-ről szól.

A határozat támogatja, hogy a tagállamok külön-külön, de EU-s szinten is adjanak fegyvereket Ukrajnának.

A csütörtöki szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot."

Megszavazták és kész.
Clavigo
@KisTehen: Megint átb@szták azt a böcce arcodat...?
kereső
@Horizont: Vinnyogjon. Ez lesz a jutalma!
Málna
@Horizont: 11:37 Ezt már ápr. 3-ára is megjósoltátok.:-)
justhpeter
@Shikari: Mit csináltak ezek ? Loptak csaltak, hazudoztak. Ám ebben smmi új nincs, lement a választás, most már nyugodtan köphetnek a választási ígéreteikre és a választüikra. A birkákból - belőletek - ismés hülyét csinált a Führeretek. Igaz, ez sem új, már megszoktátok. Lassan a pávatáncot is megtanuljátok és a következő kampányban legalább láthatok táncoló birkákat.
Málna
@kereső: Ha nem vagy különb, akkor mire fel mutogatsz a másikra? Mellesleg egészen elképesztő, milyen hatással van rátok a kormány. Átveszitek tőlük a hazudozást, gyűlölködést. Rám, Fidesz-szavazóként nincsenek ilyen hatással. Hát nem érdekes?:-) Nem lehet, hogy ez inkább bennetek van?
kereső
@Málna: Ne is próbálkozz, azzal amivel szoktál, és amivel operáltok immár 20 éve. Rákenni a másikra saját mentalitásotokat, mocskotokat. Ráadásul, Te személy szerint még az iróniát sem érted. No pá, aranyom, pá. Jó volt veled.
Málna
@kereső: Nana! Én sunyiztam vagy te? Na látod...
kereső
Az olcsó orosz gáz legendája
A kormánypártok fontos narratívája volt az EU-s szankciók kapcsán még a választási kampányban, hogy ha van orosz gáz, akkor van rezsicsökkentés. Budapest már ekkor jelezte, hogy az energetikai terén nem támogatja a szankciókat, és ebben volt több partnere is, hiszen Németország mellett több kelet-európai EU-tagállam is erősen kitett az orosz gáznak. Persze akad ellenpélda is, ha akarat van, akkor le lehet válni Moszkváról: a litvánok már megtették, a lengyelek követhetik őket egy éven belül.

„Nem az a lényeg, hogy jobb áron legyen, hanem hogy legyen orosz gáz Magyarországon, és ezt nem szabad veszélyeztetni.”

Orbán Viktor tegnap már szót sem ejtett arról, hogy az orosz gáz olcsóbb lenne Magyarországnak, okkal: nem olcsóbb. A piaci árakkal együtt Magyarország is drágábban kapja az orosz gázt, hiszen az árképletben benne van a tőzsdei jegyzés is.

A rezsicsökkentésről már óvatosabban nyilatkozott a kormányfő, azt mondta, az a cél, hogy fenntartsák annak szintjét, és lát is erre lehetőséget – ennél több konkrétumot nem árult el.
2022. március 11. Eu csúcs Franciaország.

A magyar kormány jelezte, ha az oroszok rubelben kérik a földgáz árát, akkor Magyarország rubelben fog fizetni.
Ennek a gáznak árából tud putyin még több fegyvert gyártani, venni az ukrajnai civil lakosság ellen.
Németh István
A miniszterelnökünk lejáratására kíváló csapat vagytok, a mocskolódás és a rosszindulat aljas mesterei az irigység és méreg lődörög bennetek! Az Orbán és a Fidesz mit támogat, hogyan és mit nem az a politikai csatározások dolga! A hírverés egyértelmű, a "többség megszavazta"! mindenki? nem a többség! aztán ha netán a hülye helyzet, mégpedig a mocskos hazug a nemzeteket félrevezető helyzet megszűnik ajvékoltok, mint a karróba húzott kurvák! Moslékok!
nem hogy örülnétek annak, hogy van mivel fűteni, főzni> pl. akár a sört is, stb. Menjetek a kurva anyátokba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.